Amandusfilmene og filmsamtaler

For mange er Amandusfilmene det viktigste programmet på festivalen. Her er en oversikt over når de forksjellige filmene vises.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Du får flere muligheter til å se årets nominerte filmer – både fysisk på kino og digitalt. Amandus UNG-filmene vil vises to ganger, både onsdag og torsdag. Amandus JUNIOR vises torsdag.

Filmene vises selvsagt i Lillehammrs flotteste kinosal.

Amandusfilmene går fra 11:00 og utover på onsdag, og fra 10:00 og utover på torsdag (se tidsskjema lenger ned).

Du kan nå også se hvilke filmer som er plassert i hvilke bolker.

Samtaler med nominerte

Vi inviterer publikum og filmskapere til egne samtaler om filmene i Amandus UNG-programmet onsdag og torsdag under festivalen. Her vil en filmekspert snakke med de forskjellige filmskaperne som er tilstede på festivalen på scenen i Kulturhuset Banken.

Samtalene foregår etter at alle visningene for dagen er overstått.

Samtaler med filmskapere i Amandus JUNIOR foregår i salen etter visningen.

Disse samtalene vil også direktesendes på Amandus ONLINE.

Amandusprisen

Amandusprisen arrangeres i år torsdag i Maihaugsalen i Lillehammer kl. 19:00. De siste årene har prisutdelingen vært på fredagen, men i år er den altså flyttet en dag frem, sånn at publikum og deltakere ikke trenger å stresse for å komme seg avgårde med toget eller bussen hjem.

Spennende nyheter om hva som skjer og hvem du møter på prisutdelingen kommer snart.

På nett

Amandusfilmene vil også være tilgjengelig på Amandus ONLINE fra og med festivalstart og ut hele april. Du vil kunne se filmene både som hele programbolker – på samme måte som de vises på kino i Lillehammer – eller film for film. Du vil også kunne følge med på samtalene med nominerte og prisutdelingen. Det vil være et eget tidsskjema for Amandus ONLINE, som delvis vil samkjøres med programposter i Lillehammer.

Har du festivalpass får du også tilgang til Amandus ONLINE. Skal du ikke reise til Lillehammer, kan du kjøpe et digitalt pass som gir tilgang til den digitale festivalplattformen fra 6. til 30. april.

Programtider for Amandusfilmene

Klikk på programpostene for å se mer info om dem. Vær obs på at det kan skje mindre endringer.