EN
Nyhetsartikkel

Amandusfestivalen og Studentfilmfestivalen slår seg sammen

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandusfestivalen og Den Norske Studentfilmfestivalen slår seg sammen, og i samme slengen øker de til å bli Nordens største og viktigste filmfestival for unge filmskapere!

Amandusfestivalen har gjennom en årrekke jobbet seg opp for å bli Norges største og viktigste filmfestival for unge filmskapere under 20 år.  I 2017 feirer festivalen sitt 30 års jubileum, og tiden er inne for å satse enda større! Gjennom å slå seg sammen med Den Norske Studentfilmfestivalen innlemmes ett helt nytt satsningsområde, nemlig filmstudenter fra hele Norden.

Det nye offisielle navnet på festivalen blir Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival. Merkevaren beholdes, mens navnet samtidig understreker at dette nå er en festival som har mye større ambisjoner og som ønsker å nå bredt ut både i Norge, Norden og etter hvert også verden!

Amandus blir med dette Nordens største og viktigste filmfestival for unge filmskapere. Festivalen blir både en breddefestival som når vidt og bredt og som skal inspirere, opplyse og stimulere filminteressen til hele målgruppen, samtidig som den også skal ha en knallhard konkurranse, der en svært prestisjefull jury vil dele ut priser til de aller beste. Dette er prisen enhver filmskaper vil drømme om å konkurrere om!

Å ta fremtidens filmskapere på alvor!

Film er en av de viktigste uttrykksformene unge har i dag, og det er essensielt å starte tidlig. Festivalen ønsker å fange opp de unges stemmer, og med Amandus har vi muligheten til å følge filmskaperne fra de er ungdom til de selv trer inn i den profesjonelle filmbransjen.

Festivalen skal skape et nasjonalt engasjement for film som uttrykksform blant unge, og samtidig gjøre Lillehammer til et attraktivt møtested mellom unge filmskapere, filmstudenter og filmbransjen. Sammen skaper vi en ny og attraktiv filmfestival, og skal bli den viktigste møteplassen for unge filmskapere i Norden!

Den nye satsningen kommer også de yngste til gode

Ungdom under 15 år får en egen helg til å boltre seg i filmens verden gjennom egne konkurranser, verksteder og visninger. Satsningen i alderen 15 – 20 år vil også få et løft gjennom et mer tilpasset program, og et enda større fokus på ulike veier for et liv med film.

Festivalen blir en filmfest for alle i Lillehammer-regionen!

Det skjer mye spennende for unge filmskapere i Lillehammer-regionen, og vi samarbeider tett med den lokale bransjen for å lage egne arrangementer der lokale Lillehamringer fra barn til voksne kan delta på arrangementer og se film de kanskje ikke ser ellers.

Festivalen etablerer også Lillehammer som filmby. Med Norges høyeste utdanninger innen film- og TV-produksjon og et spirende produksjonsmiljø i regionen, er Lillehammer det naturlige møtepunktet mellom fremtidige og nåværende filmstudenter og den profesjonelle filmindustrien. Med ambisjoner om å også se langt utenfor landegrensene, vil mulighetene være svært store for regionen til å posisjonere seg som en bærekraftig filmregion.

Festivalen vil arrangeres fra 22.-26. mars 2017.

Les hele pressemeldingen her.