EN

Filmpåmeldingen er åpnet

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Påmeldingsskjemaene til de tre hovedkonkurransene til Amandus 2017 er nå åpnet. Du kan melde på film fra i dag og frem til 1. februar.

Hovedkonkurransen består av tre deler: Amandus student, Amandus ung og Amandus junior.

Amandus student er for studentfilmer tilknyttet en utdanningsinstitusjon. Konkurransen er videreføringen av Den Norske Studentfilmfestivalen, og har som mål å være den viktigste og mest omfangsrike filmkonkurransen for nordiske studentfilmer. Konkurransen er åpen for alle høyere utdanninger i Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland, samt de tilhørende regionene (som Grønland, Færøyene og Åland). Konkurransen er heller ikke begrenset til filmer laget ved filmskoler: Filmer laget i sammenheng med andre studieområder er også velkomne til å delta.

Amandus ung er filmkonkurransen for deg som har laget film og er i alderen 16 til 20 år (elevproduksjoner laget i videregående skole og på folkehøgskoler kan meldes på i denne kategorien). Amandus ung viderefører Amandusfestivalens status som den viktigste filmprisen i Norge for unge filmskapere.

Amandus junior er filmkonkurransen for deg under 16 år (opp til og med ungdomsskolen). Amandus junior er unge talenters første møte med en nasjonal filmkonkurranse, og er en kjempefin mulighet for å få filmen sin vist på en større arena og

Påmeldingsfristen er 1. februar. En egen utvelgelseskomité vil deretter plukke ut filmene som blir nominert og får bli vist i konkurranseprogrammet under festivalen. Prestisjefylte juryer vil kåre vinnerne, som blir annonsert på prisutdelingen fredag 24. mars 2017.

Du kan lese mer om konkurransene og gå til påmeldingsskjemaet her.