EN

Siri Seljeseth og Eskil Vogt leder hovedjuryene, Amandus lan­serer nettside for filmfaglig påfyll og ­festivalen har fått ny logo

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

1. SIRI SELJESETH og ESKIL VOGT leder hver sin jury under Amandus 2017

Filmkonkurransene har vært åpne en stund, og i dag er vi svært stolte av å annonsere hvem som skal lede juryene for henholdsvis Amandus JUNIOR / UNG, og Amandus STUDENT, nemlig Siri Seljeseth og Eskil Vogt.

Siri Seljeseth (juryleder for Amandus JUNIOR / UNG) er skaperen bak den svært kritikerroste og suksessfulle NRK-serien Unge lovende, som gikk som en farsott over Norges skjermer i fjor høst. Seljeseth har både skrevet manus og spiller selv hovedrollen i serien, og mange har trukket sammenligninger med Lena Dunham og hennes HBO-serie Girls. Seljeseth mottok fagprisen for beste manus til et TV-drama under årets Gullruten.

PS: NRK kunne mandag melde at Unge lovende sesong 2 har premiere 20. januar 2017.

Eskil Vogt (juryleder for Amandus STUDENT) er en av Norges mest kjente manusforfattere, med sine snart fire samarbeid med Joachim Trier, på Reprise (2006), Oslo 31. august (2011), Louder Than Bombs (2015) og Thelma som er i produksjon. Vogt har selv regissert den kritikerroste filmen Blind (2014), som han fikk Amanda-pris for beste regi for, samt internasjonale priser i eksempelvis Berlin og Sundance

Vogt sier dette om juryarbeidet: ”Film er jo – som Amandusfestivalen vet – det absolutt viktigste i verden, og da må man støtte opp etter beste evne for å lede den yngre generasjonen inn på den rette vei.” Og om forventninger til konkurransen, sier han: ”Jeg håper først og fremst å bli over­rasket. Å få et første glimt av en helt ny og original stemme.”

2. Et nettsted for faglig påfyll: Amandus Input

Amandus ønsker å tilby noe mer til sine kjernemålgrupper utover selve festivalinnholdet, og lanserer med det nettsiden Amandus Input. Dette er en nettside som gjennom året fylles med filmfaglig påfyll. Nettsiden vil inneholde tips og triks for unge amatørfilmskapere, dyptgående tekster til inspirasjon og nysgjerrighet og intervjuer med aktuelle filmpersoner.

Nettsiden drives til vanlig av en redaksjon bestående av studenter fra Høgskolen i Lillehammer, men vil også invitere eksterne skribenter.

Du finner Amandus Input på amandusfestivalen.no/input

3. Ny logo, ny profil

Vi er også glade for å endelig kunne presentere festivalens nye logo. Logoen illustrerer en komet, noe som på en god måte representerer festivalens deltakere: Amandus støtter opp om fremtidens filmkometer!