EN

Årets juryledere: Siri Seljeseth og Eskil Vogt

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Hovedkonkurransene i år vil juryeres av henholdsvis serieskaper Siri Seljeseth og filmskaper Eskil Vogt.

Det er med stolthet vi presenterer årets to juryledere, som vil lede hver sin jury som skal kåre vinnerne i konkurransen JUNIOR / UNG og STUDENT.

Siri Seljeseth er skuespiller, komiker og manusforfatter, samt serieskaperen bak suksesserien Unge lovende (2015). For serien mottok hun Gullruten for beste manus til TV-drama i 2016. NRK kunne mandag melde at andre sesong av serien har premiere 20. januar 2017.

Seljeseth sier dette om juryarbeidet:

Det var en ære å bli spurt om å gjøre denne jobben, og jeg gleder meg voldsomt til å se hva som gryr i unge filmskapere.

Jeg håper og forventer å se fortellerglede, stemmer med masse mot og vilje.

Eskil Vogt leder juryen som vil juryere STUDENT-kategorien. Han har regissert filmen Blind (2014), og har skrevet manus sammen med Joachim Trier til Reprise (2006), Oslo 31. august (2011) og Louder Than Bombs (2015). Sistnevnte film deltok i hovedkonkurransen i Cannes, og ble tidligere i høst tildelt den prestisjetunge Nordisk råds filmpris.

Vogt sier dette om juryarbeidet:

Film er jo – som Amandusfestivalen vet – det absolutt viktigste i verden, og da må man støtte opp etter beste evne for å lede den yngre generasjonen inn på den rette vei.

Jeg håper først og fremst å bli over­rasket. Å få et første glimt av en helt ny og original stemme.

De øvrige medlemmene i juryene blir annonsert på et senere tidspunkt.