EN

Manuskonkurranse: Skriv en komet

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival fortsetter tradisjonen med en manuskonkurranse. Målet med konkurransen er å sette fokus på manuskriptet som et kunstnerisk verk, før det blir omgjort til film.

Når man ser en film kan det ofte være vanskelig å se forskjellen på hva som kommer fra manusforfatteren og hva som har kommet til i produksjonen gjennom for eksempel regigrep, skuespillerimprovisasjon eller klippen i etterarbeidet. Den ferdige filmen er resultatet av hele pakka, men under Amandus ønsker vi også å sette fokus på den enkelte fagfunksjonen for å bidra til å styrke alle ledd. I denne konkurransen er det derfor manuset – og bare manuset – som får skinne!

I konkurransen kan alle opp til og med 25 år delta.  De beste bidragene blir plukket ut, og forfatterne inviteres til et skriveverksted med profesjonelle manusforfattere under festivalen før vinneren blir kåret.

Mer informasjon om premiering og verksted annonseres senere.

Manuset kan være opp til fem sider langt. Du kan selv velge om du vil fortelle en hel historie i løpet av disse sidene eller om du vil skrive et utdrag fra en lengre historie. Du kan også selv velge hvilket format den filmatiserte versjonen er tenkt som (langfilm, kortfilm, TV-serie, webserie). Manuset skal være innsendt innen 1. februar 2017.

Konkurransens tematikk er inspirert av festivalens nye logo, og er derfor bare et enkelt ord: komet. Du kan bruke og tolke dette stikkordet på den måten du selv ønsker – science fiction og dommedagsfilmer er like velkomne som metaforiske lesninger i medmenneskelige dramaer. Bare fantasien setter grenser!

Les mer og finn påmeldingsskjemaet her.