EN

Amandus og NUFF inngår samarbeid

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Vi er glade for å kunne annonsere at Amandus og Nordisk Ungdomsfilmfestival (NUFF) inngår et samarbeid i 2017.

NUFF er en filmfestival for kortfilmer laget av filmskapere under 26 år fra hele Norden og verden forøvrig, og foregår i Tromsø i løpet av juni. For første gang inngår disse to festivalene et ordentlig samarbeid og den første brosteinen ble lagt i anledning Tromsø Internasjonale Filmfestival forrige uke. Begge festivalene samarbeidet om en felles mottakelse på kultursenteret Tvibit fredag 20. januar, hvor lokale ungdommer og interesserte festivalpublikummere tok turen innom for å høre om de to festivalene.

Vi er i dialog om flere prosjekter, men i første omgang blir det snakk om en egen NUFF-pris under årets utgave av Amandusfestival. Flere detaljer om dette kommer nærmere festivalen.

 

publikum tvibit, nuff

Det var godt oppmøte under mottakelsen på Tvibit 20. januar, hvor lokal ungdom og interesserte TIFF-deltakere fikk høre om NUFF og Amandus. Foto: Stian Andreassen/Tvibit

 

Vi ser frem til en god og fruktbar dialog med NUFF, og håper dette kan bli starten på et langvarig samarbeid.

– Dette blir kjempespennende, sier festivalsjef i Amandus Stine Marie Solem entusiastisk. – De to viktigste filmfestivalene for unge filmskapere i Norge går inn i et helt naturlig samarbeid.

Leder for NUFF, Hermann Gruel, sier mandag til iTromsø at han også er spent på det kommende samarbeidet.

nuff samarbeid, Hermann Greuel

Festivaldirektør for NUFF, Hermann Greuel. Foto: Stian Andreassen/Tvibit