EN

Sideprogrammet “Et særskilt blikk”

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Mandag annonserte vi alle Amandusfilmene vi skal vise ved årets festival, og hovedfokuset lå naturlig nok på filmene som deltar i hovedkonkurransen. Men den observante leser fikk også med seg at vi i år har to sideprogram, hvor vi viser mye mer film laget av unge, talentfulle filmskapere.

RUNNER-UPS-kategorien fortsetter tradisjonen fra Amandusfestivalen (tidligere kjent som “Almost Famous”) med å vise mange gode filmer som av forskjellige årsaker ikke nådde helt opp til nomineringen. I år er også studentfilmer inkludert i denne kategorien.

Se listen over filmer i kategorien RUNNER-UPS her.

Helt nytt av året er sideprogrammet ET SÆRSKILT BLIKK hvor utvelgelsen har blitt gjort på en ny måte. Meningen er at filmene som plukkes ut i dette programmet skal vurderes etter andre kriterier enn bare kvalitet. Her viser vi filmer som eksperimenterer og utforsker filmmediet, filmer som er polariserende, kan skape debatt.

En egen jury vil kåre en vinner i sideseksjonen Et særskilt blikk. I tillegg kvalifiserer filmene til avstemning for publikumsprisen. Prisene deles ut under avslutningsseremonien lørdag 25. mars.

Årets utgave av ET SÆRSKILT BLIKK er et pilotprosjekt, og i denne runden er det kun studentfilmer med i programmet, men om dette lykkes, kan det godt hende programmet blir utvidet til neste år.

Du kan klikke deg inn på de forskjellige filmene i programmet her.

[ptb type=”film” orderby=”title” order=”asc” offset=”0″ posts_per_page=”100″ style=”grid3″ logic=”and” ptb_tax_filmstatus=”et-saerskilt-blikk” ptb_tax_category=”amandus-student”]