EN

Velkommen til AMANDUCON

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Det er bare dager igjen til festival, og vi er stolte av å presentere vårt siste tilskudd til festivalen: Amandus sin egen con!

Amandus + con = AMANDUCON

Det er lenge siden det audiovisuelle feltet kun dreide seg om film og tv, siden den gang har både NFI, regionale filmsentre og den øvrige filmbransjen i økende grad omfavnet mulighetene for å fortelle historier og formidle opplevelser gjennom andre medier. Spill tilbyr en deltakende dimensjon til levende bilder og utfordrer kreativiteten på spennende måter. Virtual reality (VR) og 360 teknologiens utvikling gir oss en rekke nye muligheter til å sette oss inn i ulike situasjoner og oppleve bilder på en måte vi aldri har kunnet tidligere. Dette ønsker vi å ta på alvor, og vi vil med spillmessen Amanducon bidra til erfaringsutveksling mellom utøvere i de ulike feltene, samt gi unge formidlere større valgmulighet.

I tillegg til en innsikt i nye uttrykksformer vil Amanducon være en messe hvor lokalproduserte spill vises frem og testes. Vi vil også appellere til spillkulturen generelt ved å arrangere spillkonkurranser, cosplay-seminar og -konkurranse, samt tilby en innføring i protese-makeup!

Sjekk hele programmet til Amanducon her.