EN
Nyhetsartikkel

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøker festivalen

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

I anledning 30-års jubileet til festivalen er vi så heldige å få besøk av vår kongelige beskytter, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit.

Festivalen har i år et fokus på manuskriptet som kunstform: vi har to juryledere som begge er manusforfattere, og vi arrangerer en manuskonkurranse og et manusverksted under festivalen. For å understreke betydningen av denne kunstformen og fagfunksjonen, arrangeres det en egen prisutdeling fredag 24. mars kl. 12, ved Lillehammer kino. Kronprinsessen vil overvære utdelingen, og vil i etterkant kikke innom andre aktiviteter under festivalen.

Kronprinsessen er Amandus –Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival sin høye beskytter, og besøker festivalen i anledning 30-årsjubileet.

Ordningen med beskytterskap fungerer som en anerkjenning av organisasjoner og arrangementer innenfor viktige områder i samfunnslivet.

Amandus er en av tre filmfestivaler i Norge som har kongelig beskytter. Barnefilmfestivalen i Kristiansand er også beskyttet av Kronprinsessen, mens Den Norske Filmfestivalen i Haugesund er beskyttet av Kronprins Haakon.

Vi ønsker Kronprinsessen hjertelig velkommen til Lillehammer.

De øvrige prisene til festivalen deles ut under Amandusprisen kl. 18 i Maihaugsalen sammen dag. Denne utdelingen ledes av konferansier Dex Carrington og har musikalske innslag av Kid Astray.