EN
Nyhetsartikkel

Kronprinsesse Mette-Marit på Amandus

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandusfestivalen fikk storfint besøk av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit på festivalens tredje dag. Kronprinsessen deltok på en egen prisutdeling for årets manusprisvinnere, og fikk også se seg rundt på filmverksteder og andre aktiviteter. Besøket ble avsluttet med en lunsj sammen med noen av de nominerte filmskaperne.

Vinneren av manuskonkurransen ble Johannes Toft for manuset Antonym, og prisen ble delt ut av Kronprinsessen.

Eskil Vogt delte ut fagprisen for beste manus blant studentfilmene, som gikk til Jo Widerberg for studentfilmen Jag får väl försöka igen då, mens Siri Seljeseth delte ut prisen for beste manus til en film laget av filmskapere under 20 år til Sunniva Bjørkeslett for filmen Dette er året.