EN
Nyhetsartikkel

Amandus deler ut pris på Novemberfestivalen

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Novemberfestivalen arrangeres årlig i  “Trollywood” (Trollhättan er en av Sveriges mest kjente filmbyer, og huser filmstudioer der store, internasjonale filmproduksjoner har spilt inn film), og er den nasjonale arenaen for unge, svenske filmskapere. Festivalen arrangerer både seminarer, masterclasser, verksteder og kortfilmvisninger. Deres konkurranse deles inn i to vektklasser: mellomvekt (16-19 år) og tungvekt (20-26 år). Amandus vil dele ut pris i tungvektsklassen. Vinneren nomineres automatisk til en av våre konkurranser, og inviteres til Lillehammer i mars 2018.

Amandus hadde et uformelt samarbeid med Novemberfestivalen tidligere i år, der den svenske festivalen sendte to svenske filmskapere til å sitte i Amandus JUNIOR/UNG-juryen. I høst er samarbeidet formalisert, og vi gleder oss til å se hvilke verdifulle impulser samarbeidet kan skape i tiden som kommer.

Prisutdelignen arrangeres klokken 21:00 lørdag 25. november, og arrangementet streames live på festivalens nettsider.