EN
Nyhetsartikkel

Förebilder mottok Amanduspris i Sverige

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Under Novemberfestivalen 2017, kunne Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival for første gang dele ut en egen pris til en av filmene, som automatisk nomineres til en av våre filmkonkurranser i mars 2018. Prisen ble delt ut til kortfilmen Förebilder, regissert av Elin Övergaard.

Filmen handler om en modellagent som prøver å gjøre en god gjerning under en photoshoot, men som dras med i et spill med fordommer og dømmende blikk.

Begrunnelsen for prisen:

Filmskaperne klarer å ta opp et dagsaktuelt og tabubelagt tema på en kreativ og god måte. Filmens spenningsmoment holder publikum interessert, og filmens gjennomgående gode kvalitet og vinkling gir et godt innblikk i potensielt reelle situasjoner. Filmen greier i løpet av kort tid å fremme en ikke så vakker side av en bransje som lever av nettopp det å være vakker. Ubehageligheten rundt seksualiseringen og retusjering av unge jenter er et tema som bør bli lagt mer vekt på, spesielt i medieverden, og denne filmen setter fokus på nøyaktig dette. Filmen viser også hvor vanskelig det kan være å stå alene om en noe “upopulær” mening. For å belyse et krevende og viktig tema på en kreativ og velfungerende måte tildeles filmen Förebilder årets Amanduspris under Novemberfestivalen 2017.

Förebilder mottar pris under Novemberfestivalen

Fra prisutdelingen: Filmens fotograf Josua Enblom tok imot prisen. Caroline Alm Legendre, Vårin Amalie Myhre Sjurseth og Eivind M. Nordengen delte ut prisen for Amandus.