EN
Nyhetsartikkel, Pressemelding

Fra Amandus til Amanda

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandakomiteen besluttet i 28. februar at Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival inngår som en del av de kvalifiserende filmfestivalene til Amanda for beste kortfilm.

Dette betyr at norske vinnerfilmer fra Amandus blir en del av shortlisten Amandajuryen ser gjennom, og kan bli nominert til prisen.

Festivalsjef Linda Steinhoff er svært begeistret:

Dette er veldig gledelige nyheter. Amandusfestivalen viser at filmer laget av unge filmskapere holder et svært høyt nivå, og ikke står noe tilbake for profesjonelle filmskapere. Vi gleder oss til å vise Norge hva morgendagens filmskapere har å by på!

Dette er første gang filmer kvalifiserer direkte til Amanda, men studentfilmer fra Amandusfestivalen og Den Norske Studentfilmfestivalen (før sammenslåingen høsten 2016), har også gjort det svært skarpt i de store konkurransene tidligere. Marius Myrmels Frysninger var vist i Lillehammer i 2016, og kunne samme høst bringe inn prisen for beste kortfilm under Amandautdelingen. Eksamensfilmen Generation Mars (regissert av Alexander Turpin), som var vist på festivalen i fjor, ble shortlistet til student-Oscar.

Å bli en Amandakvalifiserende festival gjør at enda flere filmer får muligheten til å komme lenger.