EN

Programmet er ute

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Det er med glede vi i dag annonserer et svært sterkt program til den 31. utgaven av festivalen.

De nominerte Amandusfilmene har allerede blitt annonsert, men nå ligger også tidspunktene for visningene klare.

Ellers er det også mye spennende filmaktiviteter å boltre seg i. Blant verkstedene og seminarene finner vi en dyptgående innblikk i hvordan en utvikler ideer til å bli gode filmprosjekter, en innføring i hvordan en jobber med lydmix i landets beste miksekino og nyttig lærdom om hvordan bruksrettighet av musikk fungerer. Vi får også møte serieskaperne bak to nylige TV-serier, Hvite Gutter og Jævla Homo, samt høre hvordan Norges yngste kvinnelige spillefilmregissør jobber med sin kommende film, Lys på meg.

På festivalens siste dag får vi også besøk av YouTube-stjernene Truls og BeasVerden, som vil fortelle hvordan du også kan lage innhold til strømmetjenesten.

Filmfest i Lillehammer

Også i år legger festivalen vekt på å ha et spennende program for alle interesserte med programseksjonen Amandus FILMFEST. Programmet foregår i hovedsak på kveldstid og i helgen.

Spennende er det også at samtlige av førpremierene er laget av kvinnelige regissører. Ballet åpnes med festivalens åpningsseremoni, der den punka ungdomsfilmen Team Hurricane (toppbildet) pryder plakaten. Til visningen får vi også besøk av to av filmens skuespillere, Mia My Elise Pedersen og Mathilde Linnea Daugaard Jensen. Filmen vil også vises i reprise på lørdagen.

Dagen etter kjører vi festpremiere på den imponerende langfilmdebuten Røverdatter. Den nyutdannede regissøren, Sofia Haugan, gjester festivalen for å gi et innblikk i hvordan en kan lage personlige dokumentarfilmer på denne måten.

På lørdagen har vi to førpremierer på plakaten: Den islandske debutfilmen Sommerbarn, av Guðrún Ragnarsdóttir, og Gabriela Pichlers prisvinnende film om ungdommer som lager film, Amatører.

Lørdagen vil også være familiedagen, der det blir aktiviteter og filmer for hele familien.

Med likestilling i fokus

Det tidligere annonserte programmet Amandus YTRING byr på flere spennende programposter. Ellen Tejle vil lære oss om Bechdel-testen og representasjon av kvinner i film. Vår samarbeidsfestival China Women’s Film Festival har laget et program bestående av filmer laget av unge, kvinnelige filmskapere. I tillegg arrangeres det et heldagsseminar som tar opp problemstillinger knyttet til likestilling for morgendagens filmskapere.