EN

Filmer til Amanda-shortlisten

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Tidligere i vår kunne vi melde at festivalen har blitt innlemmet som en Amandakvalifiserende festival. Det vil si at to filmer fra Amandus blir med på Amanda-shortlisten for beste kortfilm. Kriteriene for å kunne være på listen er at filmen må være norsk og under 35 minutter.

Fra Amandus 2018 shortlistes derfor vinner av beste fiksjon i Amandus UNG, Lakenfort, regissert av Marlene Emilie Lyngstad og vinner av beste film i Amandus STUDENT, Mere Min, av Fredrik Dahle Vedholm.

Fredrik Dahle Vedholm regisserte MERE MIN. Marlene Emilie Lyngstad regisserte LAKENFORT

Filmene blir en del av shortlisten som Amandajuryen ser gjennom. Noen få filmer blir derfra igjen nominert, før én vinner annonseres på Amandautdelingen 18. august.

I et nyhetsbrev sendt ut 25. april ble det ved en feiltakelse meldt at Kvartlivskrise var tittelen på den Amandakvalifiserte filmen fra Amandus UNG. Det ble like etterpå sendt ut en beskjed som rettet opp dette.