EN
Nyhetsartikkel

Amandus YTRING med demokratiet i fokus

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Hvordan fremstilles verden gjennom levende bilder i dag gjennom nyheter, sosiale medier og forskjellige strømmetjenester? Hvordan kan spredningen av falske nyheter velte et demokrati? Hva kan morgendagens medieprodusenter gjøre for å skape en stabil medievirkelighet som støtter opp om demokratiet i stedet for å rive det ned?

Amandus YTRING 2019 vil handle om demokrati og ytringsfrihet i en moderne medievirkelighet.

Amandus YTRING ble for første gang arrangert i 2018, da med likestilling i film- og mediebransje som tema, med særlig fokus på oppfølgingen av de omfattende utfordringene med seksuell trakassering i bransjen. Tematikken for den kommende festivalen tar også tak i svært aktuelle spørsmål, som over de siste årene har blitt viktigere og viktigere å få satt på dagsorden.

Amandus YTRING vil bestå av debatter, foredrag og filmvisninger, og vil markeres både i forkant og under festivalen.

– Vi er glade for å kunne videreføre prosjektet og fortsette å ta opp relevant og samfunnsaktuell tematikk fra et ungt medieperspektiv, sier festivalsjef Stine Marie Solem. – Å ha en forståelse for hvor stor påvirkningskraft levende bilder kan ha for vår oppfattelse av samfunnet rundt oss er helt essensielt for fremtidens film- og medieprodusenter.

Les mer om hele prosjektet her.

Amandus YTRING er støttet av Fritt Ord og Nordisk barne- og ungdomskomité.

Manuskonkurranse

I anledning Amandus YTRING lanserer vi også en egen manuskonkurranse. Temaet til konkurransen er fake news. Hva er det? Hvordan brukes det? Hvilke konsekvenser har det? Hvordan påvirker det samfunnet vårt? Som manusforfatter har du mulighet til å tolke tematikken akkurat som du selv ønsker.

Fristen for å sende inn et manuskript er 1. mars 2019. Konkurransen er åpen for alle i Norden under 26 år.

De beste bidragene inviteres til festivalen i april, hvor skribentene vil få delta på et verksted hvor prosjektene kan videreutvikles sammen med en profesjonell manusforfatter. Prosjektene gjøres under verkstedet også klar til en presentasjon for en jury som vil kåre årets vinner.

Vi er glade for å kunne fortsette samarbeidet med Arild Tryggestad, manusforfatter på den nå internasjonale suksessfilmen Los Bando, som vil lede verkstedet i Lillehammer under Amandusfestivalen 2019.

Les mer om konkurransen og send inn ditt manus her.