EN
Nyhetsartikkel

Nominerte filmer til Amandus STUDENT og OPEN

Etter å ha fått inn rekordmange studentfilmer og masse spennende OPEN-filmer, kan vi endelig annonsere de siste listene over nominerte filmer til Amandusfestivalen 2019.

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Bilde: vinner av beste studentfilm 2018.

Så var det de to siste kategoriene sin tur, Amandus STUDENT og Amandus OPEN. Forrige uke annonserte vi de nominerte filmene til Amandus JUNIOR og Amandus UNG.

Rekordmange studentfilmer

I år fikk vi inn hele 156 studentfilmer fra hele Norden, noe som er ny rekord, og en økning på hele 90% fra i fjor. Det har kommet masse bidrag fra alle de nordiske landene, og vi gleder oss til å vise dere et fantastisk program bestående av 26 flotte studentfilmer.

De store nasjonale filmskolene fra alle de fem landene har naturlig nok god representasjon i utvalget, men det er også fint å se at vi har filmer fra mindre filmutdanninger i Norden. Svenske Högskolan Dalarne er for eksempel for første gang med i studentfilmprogrammet med to filmer, samt at danske The Animation Workshop og Super16 har fått en film hver nominert. I tillegg ser vi også de gamle traverne som Westerdals, Noroff, Nordland kunst- og filmfagskole, NTNU og Høgskolen i Volda på programmet. Britiske University of Sussex står også på lista, men filmskaperen er norsk, så filmen går inn som nordisk.

Artikkelen fortsetter med de nominerte for Amandus OPEN under listen.

Animasjon

  • Ohto av Matti Koskinen, Laura Pajunen, Vappu Tuomisto, Vilhelmiina Koskinen (Aalto University ELO Film School, )
  • Pølseelgens Ark av Niels Elmvig Bruhn (Den Danske Filmskole, )
  • Somewhere Soft av Satoe Yoshinari (Høgskulen i Volda, )
  • The Messenger av Lowe Haak (Den Danske Filmskole, )
  • Vermine av Jérémie Becquer (The Animation Workshop, )

Dokumentar

Fiksjon

Høy skandinavisk profil i Amandus OPEN

Vi gjentok også i år konkurranseprogrammet Amandus OPEN – en åpen kateogori for alle de som faller utenfor de øvrige konkurransene. Årets OPEN-program har en sterk skandinavisk representasjon, der særlig Sverige er markant til stede, med hele seks av de 13 nominerte filmene.

Vi ser også med glede at nordiske filmskapere utenfor Norge under 20 har funnet veien til Amandus OPEN-kategorien, ettersom disse til nå har falt utenom Amandus-konkurransene.

Av de 45 påmeldte filmene er dette de 13 nominerte:

Alle nominerte filmskapere blir kontaktet av festivalen i løpet av kort tid.

Årets utvelgelseskomité har bestått av:

Ida Madsen Hestman (kulturjournalist), Øystein Egge (festivalsjef Movies on War), Karoline Hovsengen (leder Lillehammer Filmklubb), Aksel Holm Jensen (filmviter), Susanne Fjeldbu (bachelorstudent i film- og fjernsynsvitenskap), Natasha Arthur (Danvik folkehøgskole) og Eivind Myklebost Nordengen (programsjef Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival)

Er ikke filmen din med på listen over de nominerte? Vi annonserer også sideprogrammet Runners-up om kort tid.