EN
Nyhetsartikkel

Eighth Grade som åpningsfilm og regiverksted med Marius Myrmel

Delta på et unikt regi-verksted med filmskaper Marius Myrmel som kursholder, og les om årets åpningsfilm.

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Vi annonserer programmet til årets festival i forskjellige bolker, og starter med et par skikkelige godbiter.

Regiverksted med Marius Myrmel

Marius Myrmel instruerer.

På årets festival har vi en rekke større verksteder som du kan delta på. Først ut annonseres regi-verksted med Marius Myrmel.

Myrmel er regi-talentet bak den Amanda-vinnende kortfilmen Frysninger fra 2016, og er for tiden aktuell med kortfilmen Rustning, som har vært vist på en rekke filmfestivaler.

Myrmel er en av de mest spennende regitalentene i Norge, og kommer til Amandusfestivalen for å holde et verksted med fokus på regi og skuespillerinstruksjon.

Verkstedet er en unik mulighet til å få jobbe grundig med skuespillerregi. Du får både en teoretiske gjennomganger og mulighet til å teste ut nye kunnskaper med skuespillere.

Verkstedet passer for de som har litt erfaring med å jobbe med film og skuespillere fra før, og ønsker å få videreutviklet seg mer.

Du kan melde deg på kurset her. Merk at det er egne frister og krav for påmelding.  Kurset går onsdag og torsdag under festivalen.

Åpningsfilmen Eighth Grade

Eighth Grade

Bo Burnhams debutfilm som spillefilmregi har ikke hatt ordinær kinodistribusjon, men har likevel allerede blitt etter de spesialvisningene den har hatt i Norge.

I filmen møter vi den noe introverte tennåringen Kayla (Isla Fisher), som bruker mye av fritiden på å lage selvhjelpsfilmer på YouTube. Som et personlig eksperiment bestemmer hun seg for å prøve ut triksene selv, og vi får bli med på en fargerik reise inn i det vanskelige tenåringslivet.

Filmen vises som en del av åpningsseremonien til festivalen onsdag kveld, og vil også vises i en reprisevisning lørdag 13. april.


Vi annonserer flere og flere programposter nå de nærmeste dagene, så følg med for mye spennende innhold!