EN
Nyhetsartikkel

Amandakvalifiserte filmer

Tre Amandus-filmer shortlistes til Amanda for beste kortfilm.

Denne artikkelen er skrevet for en eldre utgave av festivalen, og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandusfestivalen er en Amandakvalifiserende filmfestival. Dette betyr at vinnere herfra går videre til en shortlist som Amanda-juryen bruker til å plukke ut de endelige nominerte filmene. De nominerte annonseres i sommer, og vinneren kåres på Amandaprisutdelingen i Haugesund 17. august.

Etter Amanda-reglementet kan en festival som har mer enn 40 filmer i konkurranse sende tre filmer som går videre til shortlisten. I kategoriene Amandus UNG, Amandus STUDENT og Amandus OPEN var det totalt 43 norske filmer som kunne kvalifiseres til Amanda, noe som gjør at vi i år sender tre filmer videre.

Filmene er:

Spillkveld fikk pris for beste fiksjonsfilm i Amandus UNG og De hensynsløse fikk pris for beste foto til Amandus STUDENT. She-Pack ble valgt ut av studentjuryen spesifikt til shortlisten.

Vi ønsker filmene lykke til!

Vinnerne for filmen Spillkveld etter prisutdelingen 12. april.