EN
Nyhetsartikkel

Amanduspris i Sverige

Vi har vært på besøk til vår venne-festival i Sverige, og delt ut pris til en svensk film som får delta i konkurransen på Amandusfestivalen i 2020.

Vi har vært på besøk i Trollhättan i Sverige og delt ut pris til en svensk film i tungvektsklassen (20-26 år). Vinneren inviteres til å konkurrere i kategorien Amandus OPEN i april.

Vinneren er Jag skiner inte utan er mina bröder, regissert av Alexander Abdallah.

Novemberfestivalen er Sveriges største filmfestival for unge filmskapere og arrangeres naturlig nok hvert år i november, i den kjente filmbyen Trollhättan.

Filmen er valgt ut av staben til Amandusfestivalen, og begrunnelsen lyder som følger:

Amandusfestivalen sin pris går i år til en sterk fortelling som skildres med vakker symbolikk, og med filmteknisk høy kvalitet. Filmen tar opp drømmer og savn og treffer publikum med sin alt for aktuelle historie på et sårt punkt, samtidig som den også formidler et en historie om et sterkt vennskap. Filmskaperen har greid å lage en filmfortelling som treffer like godt i Norge som i Sverige, og som helt sikkert vil treffe også i andre deler av verden. Amandusprisen på Novemberfestivalen 2019 går til Jag skiner inte utan er mina bröder.

Vi gleder oss til å vise filmen på den 33. utgaven av Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival, som går av stabelen 1. – 4. april 2020.

Jeanette Schjerva fra Film i Skåne tar imot prisen. Prisen ble delt ut av Daniel Leko og Sigmund Bratlie fra Amandusfestivalen. Foto: Novemberfestivalen

Dette er tredje året vi samarbeider med Novemberfestivalen. Tidligere vinnere har vært Förebilder i 2017, og Där finns inte jag i 2018.

Vil du også delta på festivalen? Sjekk ut konkurransene og hvordan du melder din film på her.