EN
Nyhetsartikkel

Velkommen til seminar om klimavennlig filmproduksjon

Velkommen til seminar om bærekraftig satsing innen nordisk filmbransje, torsdag 2. april på Lillehammer. “Grønn filmproduksjon” er blitt det nye uttrykket på alles lepper, men hva innebærer det egentlig, og hvordan forholder vi oss til det? Med nordisk ekspertise, og en nærgående casestudie, vil vi samle konkrete råd til hvordan angripe det viktige spørsmålet.

Under årets festival har vi som kjent et ekstra fokus på klima og miljø gjennom prosjektet Amandus YTRING. Flere av programpostene på festivalen vil ta for seg denne tematikken, og noen er allerede annonsert.

For å ta tematikken på alvor inviterer vi til et seminar som både skal være relevant for unge, fremadstormende filmskapere og allerede etablert bransje, og er glade for å få noen av de fremste i Norden på dette feltet til å komme og være med på samtalen.

Anne Ahn Lund fra Danmark vil snakke om hvordan vi kan jobbe klimavennlig uten at det går på bekostning av den kunstneriske integriteten. Finske Kaisa Astikainen gir konkrete råd til klimavennlig filmproduksjon, og vi får høre hvordan storfilmen Amundsen ble den første, klimanøytrale filmen i Norge. I tillegg får vi en interessant panelsamtale om hvor vi tar veien videre, med blant annet representanter fra ulike filmutdanninger i Norge.

Etter seminaret inviterer vi til sosialisering og noe å spise i Toppen bar.

PROGRAM
Registrering, kaffe og forfriskninger fra kl. 15:00

15:30 Introduksjon
15:45 Klimavennlig, men ikke på bekostning av …
16:15 Ekosetti – en guide til grønn filmproduksjon
16:45 Norges første klimanøytrale spillefilm: Amundsen
17:30 Paneldebatt: Hva gjør vi nå?
18:00 Seminarslutt
18:30 Bespisning og bobler på Toppen bar

Påmelding innen 23. mars.

Fra Amundsen (Foto: Motion Blur / SF Studio)