Nyhetsartikkel

Fra kinofestival til nettfestival

Vi er nødt til å gjøre endringer på festivalen grunnet korona-smitten, men vil fortsatt prøve å gi deg festivalstemning!

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Etter den siste utviklingen av korona-situasjonen, og de nye retningslinjene fra Folkehelseinstituttet, ser vi oss nødt til å gjøre endringer på hvordan festivalen gjennomføres. Det vil i år bety at festivalen ikke vil gjennomføres i tradisjonell forstand, som en fysisk filmfestival plassert på Lillehammer 1. – 4. april.

I stedet kaster vi oss rundt og griper muligheten til å prøve ut noe helt nytt. 

Vi vil lage en digital versjon av festivalen, der du skal kunne få oppleve deler av festivalen gjennom strømming på nett. I stedet for at du reiser til Amandusfestivalen, kommer festivalen i stedet hjem til deg!

Selv om dette innebærer store endringer, forblir filmkonkurransene vår aller største prioritet. Vi jobber derfor for å kunne vise konkurransefilmene på nett, og med en alternativ vri på prisutdelingen.

I tillegg vil vi prøve å gjennomføre enkelte programposter digitalt, så alle kan få en smakebit på det som var tiltenkt årets faglige program. Vi jobber i skrivende stund med å utforme denne nettproduksjonen som et alternativ til det som skulle være den ordinære avviklingen, og vil informere fortløpende om hvordan dette utvikler seg og tar form.

“Dette er selvsagt ikke den mest ideelle løsningen, men vi må selvsagt følge de rådene som kommer fra helsemyndighetene for å bidra til størst mulig sikkerhet. Vi håper likevel å kunne skape litt festivalstemning til tross for den usikre situasjonen”

Festivalsjef Eivind M. Nordengen