EN
Nyhetsartikkel

Her er juryene

Amandusfestivalens nettfestival trenger selvsagt også juryer, og her er de som skal vurdere årets konkurranser!

Fra nye til etablerte filmskapere, skuespillere og produsenter, men også manusforfattere, kritikere og festivalsjefer. Vi er stolte av å her kunne presentere de som skal vurdere årets konkurranser.

Amandus JUNIOR/UNG

Iram Haq

Iram Haq er filmskaper, manusforfatter og skuespiller. Filmene hennes, "Jeg er din" og "Hva vil folk si", har vært Norges Oscar-kandidater. Sistnevnte hadde premiere på filmfestivalen i Toronto, og vant bl.a. Amandapris for Beste norske kinofilm.

Emilie Beck

Emilie Beck er utdannet dokumentarregissør fra TV-skolen i Lillehammer. Hun var programleder i serien "Stuck", og ble nominert til Plans Jentepris for sitt arbeid mot barneekteskap. Hun er nå i utvikling av et filmprosjekt hos NRK.

Thea Sofie Loch Næss

Thea Sofie Loch Næss er skuespiller, og har spilt i små og store film- og TV-produksjoner. I 2018 toppet hun IMDb over verdens mest populære skuespillere for rollen i "The Last Kingdom", og var nylig aktuell med TV2-serien "Hjerteslag".

Øystein Egge

Øystein Egge er festivalsjef for Movies on War i Elverum. Han har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, og har tidligere jobbet med Den Norske Studentfilmfestivalen og Amandusfestivalen.

Amandus STUDENT

Arild Østin Ommundsen

Arild Østin Ommundsen er filmskaper, og startet Stavanger-bølga innen norsk film med debutfilmen "Mongoland". Han har siden laget prisbelønte filmer som "Eventyrland", "Knerten i Knipe" og "Now It's Dark".

Sofia Haugan

Sofia Haugan er filmskaper med dokumentarutdanning fra NISS. Debutfilmen, "Røverdatter", ga henne Amandapris for Beste dokumentarfilm, og hederlig omtale fra Dragon Award i kategorien Nordisk dokumentar under Göteborg Film Festival.

Thor Joachim Haga

Thor Joachim Haga er filmjournalist, med særlig spesialisering på filmmusikk. Han driver podcasten Celluloid Tunes, og er redaksjonsmedlem i Montages.

Christine Hals

Christine Hals er filmkomponist basert i Los Angeles. Hun har jobbet på en rekke en rekke filmer, webserier og dataspill, og er nylig aktuell med å ha bidratt på musikken til begge "Frost"-filmene.

Amandus OPEN

Eirik Svensson

Eirik Svensson er filmskaper med utdanning fra Den norske filmskolen. Han har laget prisvinnende filmer som "En som deg", "Natt til 17." og "Harajuku", hvorav sistnevnte vant to Amandapriser sidelangs hele sju nominasjoner.

Le LD Nguyen

Le LD Nguyen er filmkritiker og redaksjonsjef i Skandinavias største rendyrkede magasin om film, FilmMagasinet.

Nina Barbosa Blad

Nina Barbosa Blad er filmprodusent, og driver selskapet Barbosa Film med Liv Joelle Barbosa Blad. Hun er utdannet fra Den norske filmskolen, og har bl.a. produsert "Min søster", som vant Amanda for Beste kortfilm.

Manus- og pitchekonkurranse

Nikolaj Frobenius

Nikolaj Frobenius er forfatter og manusforfatter, med utdanning fra filmlinjen ved The London Institute. Bøkene hans er oversatt til over 20 språk, han har utviklet flere film- og TV-prosjekter, og bl.a. skrevet manus til "Insomnia" og "Sønner av Norge".

Axel Hellstenius

Axel Hellstenius er forfatter, dramatiker og en av Norges mest produserte manusforfattere. Han har bl.a. skrevet manus til "Beatles", Osar-nominerte "Elling" og "Døden på Oslo S", samt den Emmy-nominerte serien "Gutta Boys".

Maren Moseng

Maren Moseng er UNESCO-koordinator for Lillehammer litteraturby, og utviklingsprodusent i Filmbin. Hun er utdannet filmviter, og har tidligere jobbet for Fabelaktiv, Østnorsk filmsenter og Filmfestivalen i Haugesund.