EN
Nyhetsartikkel

Programmet til Amandus ONLINE er klart!

Endelig har vi gleden av å presentere hva Amandus ONLINE skal inneholde. Her er årets program!

Med fire dagssendinger, 1.-4. april, vil vi kunne tilby konkurransefilm, mesterklasser og videoforedrag på nett. Årets ONLINE-program er i stor grad spilt inn fra stuer landet rundt, og vil rundes av med en gjev prisannonsering, lørdag 4. april. Mer om prisene samt programoversikt med detaljerte tidspunkter, vil publiseres om kort tid.

Konkurranseprogram

Årets konkurranseprogram vil bestå av både Amandusfilm, pitchekonkurranse og panelsamtaler. Du kan lese mer om hver enkelt post innunder programbolken her.

Amandus STREAM

Amandus STREAM gir deg tilgang til hele festivalens konkurranseprogram – helt gratis! Nominert film, med godkjenning fra filmskapere, ligger tilgjengelig hele festivaluka: fra mandag 30. mars til søndag 5. april.

Amandus YTRING: Pitchekonkurranse

Vår faste manus- og pitchekonkurranse videreføres, men denne gang i ny drakt! Her får du se våre nominerte presentere hver sin videopitch, med utgangspunkt i temaet “Klimaavtrykk”. Hvem som vinner Årets pitch, vil annonseres på prisutdelingen.

Panelsamtaler

Under hver dagssending vil ekspertpanelet vårt diskutere nominert konkurransefilm. Panelet består av Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen og filmkritikerne Ida Madsen Hestman og Einar Aarvig.

Mesterklasser

Det er stort spenn på årets mesterklasser! Her vil du få både skuespillersamtale, møte prisvinnende filmskapere, og bli bedre kjent med TikTok som kreativ plattform.

Møt Thea Sofie Loch Næss

Bare 22 år gammel klarte Thea Sofie Loch Næss å toppe IMDb over verdens mest populære skuespillere, med rollen i “The Last Kingdom”. Siden spillefilmdebuten Natt til 17., har hun spilt i både små og store, internasjonele produksjoner, og stiller til en skuespillersamtale om erfaringene så langt og hennes spennende vei videre.

Tett på Aurora

En gang Aurora portretterer popsensasjonen Aurora Aksnes, og er Benjamin Langeland og Stian Servoss’ første film sammen. Hvordan var det å fotfølge den eksentriske artisten, og hvilke kreative grep ble gjort i møte med hennes musikalske identitet? Langeland, Servoss og produsent Thorvald Nilsen stiller til filmsamtale.

TikTok med @zaracecilie

Sara Cecilie Leite går på videregående i ukedagene, og lager TikTok-videoer i helgene. Den ferske appen har eksplodert i popularitet de siste årene, og Saras videoer har ført til over 390 000 følgere! Med introvideo og samtale, vil hun fortelle hvordan hun lar kreativiteten utfolde seg på den nye plattformen.

Videoforedrag

Vi er stolte av å også kunne tilby den mer klassiske foredragsformen på nett. Her vil du få innføring i hvordan du realiserer og finansierer filmprosjektet ditt, samt få svar på alt du måtte lure på om filmmusikk.

(Kort-)filmrealisering og finansiering for filmskapere

Ravn Wikhaug har startet eget selskap, jobbet for de etablerte, og er nå produksjonsrådgiver for NFI. Med dette videoforedraget vil han gi deg konkrete råd og verktøy til hvordan du best stabler filmprosjektet ditt på beina – enten du er utdannet, selvlært, driver med idéutvikling eller søknadsskriving.

Kræsjkurs i filmmusikk

Pleier du å ha Inception-scoret på øret når du leser til prøve? Kanskje du liker å danse til Daft Punks Tron: Legacy-album, eller har lagt merke til at Krzysztof Kieślowski ofte bruker samme komponist? Thor Joachim Hagas store lidenskap er filmmusikk, og han stille her til videoforedrag med live-chat!

Klimafokus

Vi gir ikke opp årets YTRING-fokus, snarere tvert imot: Her får du konkrete guider til klimavennlig filmproduksjon signert nordisk ekspertise. I tillegg blir det casestudie av Amundsen – Norges første klimapositive spillefilm.

ABC i klimavennlig filmproduksjon

Hvordan gjøre film bærekraftig? Kaisa Astikainen og Anne Puolanne gir deg svarene i dette skreddersydde videoforedraget! Med utgangspunkt i deres bokutgivelse, Ekosetti – A guidebook to sustainable audiovisual production in Finland, vil de tilby en eksklusiv guide til klimavennlig filmproduksjon (på engelsk).

Bærekraftige budskap på skjermen

Hvordan kan vi med ansvarlige produksjonsmetoder og meningsfulle budskap på skjermen, påvirke hvordan vi behandler planeten vår? Anne Ahn Lund fra Jordnær Creative kaster her lys på bærekraft innen filmindustrien, både i arbeidet behind the scenes og i budskapene på skjermen (på engelsk).

Norges første klimanøytrale spillefilm

Espen Sandbergs storsatsing, Amundsen (2019), er blitt historisk omtalt som landets første klimanøytrale spillefilm-produksjon. Men hvordan ble det hele til? Produsent Kristian Strand Sinkerud stiller til samtale om de praktiske aspektene ved prosjektet, og hvorfor det resulterte i å kunne kalles “klimapositivt”.