Nyhetsartikkel

Amandus ganger tre i 2021

Vi gjør endringer på driften vår det kommende året for å styrke innholdet for alle våre målgrupper, og inviterer derfor til hele tre festivaler. En festival for unge filmskapere under 20 år i Lillehammer, en digital festival for skoleklasser og andre som ikke har mulighet til å reise, og en egen festival på høsten for filmstudenter og unge voksne.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Koronapandemien vil etter alle solemerker fortsatt ha en stor påvirkning på hvilke muligheter det vil være til å arrangere større kulturarrangementer i hele 2021. Når vi nå legger de endelige planene for hvordan det kommende året skal se ut, ser vi at vi blir nødt til å gjøre noen ting litt annerledes enn tidligere.

I stedet for å ha én fysisk festival i Lillehammer uken før påske, inviterer vi faktisk til tre festivaler i løpet av året.

To av dem vil foregå på samme tid, der den ene foregår fysisk i Lillehammer, mens den andre er digital. Den tredje flyttes til høsten.

Dette gjør vi både for å spre publikumsmassene, og for at enda flere skal få være med på Norges største filmfestival for ungdom og unge filmskapere.

Den fysiske festivalen i Lillehammer 24. – 27. mars vil være en festival for alle som har laget film på programmet. Samtidig arrangerer vi en digital festival for skoleklasser og andre som ikke har mulighet til å komme til Lillehammer. I tillegg skiller vi i 2021 ut studentfilmene og filmer av unge voksne filmskapere og arrangerer en egen festival for dem til høsten.

Festivalene

Vinnerne av Amandus UNG – beste fiksjon i 2019, for filmen Spillkveld.

Amandusfestivalen – fysisk festival for deltakere under 20 år

24. – 27. mars kommer vi til å arrangere fysisk festival for nominerte deltakere under 20 år og eventuelt et begrenset antall tilreisende deltakere i Lillehammer. Her vil vi vise filmer i kategoriene Amandus UNG og JUNIOR, vi vil arrangere spennende verksteder og seminarer og deltakerne får mulighet til å møte profesjonelle filmskapere og mye annet gøy. I tillegg skal selvsagt Amandusprisene deles ut i en staselig prisutdeling.

Les mer om Amandusfestivalen

Programleder Hallvard Dyrnes ledet oss gjennom Amandus ONLINE i 2020. I 2021 lager vi digital festival på ny.

Amandus ONLINE – digital festival

Vi forstår at ikke alle har mulighet til å komme til Lillehammer og oppleve Amandusfestivalen fysisk – særlig så lenge smittesituasjonen er uavklart, men det kan også være andre gode grunner til at det ikke er mulig å få reist. Vi tar derfor med oss erfaringene vi gjorde i vår, og kommer i 2021 til å arrangere en fullstendig digital festival som vil gå parallelt med festivalen i Lillehammer.

Her vil du ha mulighet til å se filmene, få med deg paneldebatter og foredrag, og også være med på aktiviteter som er helt eksklusive for deg som følger festivalen på nett.

Mesteparten av Amandus ONLINE vil være tilgjengelig for alle som ønsker det for en rimelig pris, men vil også inkludere innhold som er laget spesifikt for skoleklasser med film- og mediefag. Vi kommer tilbake med mer informasjon utover høsten.

Les mer om Amandus ONLINE

Vinner av beste studentfilm i 2017, regissør Ole Sebastian Kass for filmen Forfalne. I bakgrunnen ser vi juryleder Eskil Vogt.

Festival for studenter og unge voksne

Studentene har hatt en viktig plass i festivalen siden 2016, men vi ser at det har vært vanskelig å lage et like godt arrangement til alle målgruppene våre når alt skal skje på samme tid. Vi ønsker derfor å styrke den delen av festivalen som retter seg mot studenter og unge voksne ved å lage en helt egen festival for dem. Dette gjør at vi kan ha enda mer spissede arrangementer for denne målgruppen, og lage en fest som deltakerne føler seg enda mer hjemme i.

Priskategoriene Amandus STUDENT og Amandus OPEN fjernes derfor fra Amandusfestivalen på våren og flyttes over i den nye festivalen, som vil arrangeres på høsten, trolig i overgangen september-oktober. Påmeldingsfristen til konkurransen er derfor være mye senere, for å kunne inkludere filmer som også blir ferdig på våren.

Dette prosjektet er i en tidlig utviklingsfase, og vi kommer tilbake med mer informasjon om tid, sted og innhold senere i høst.

Les mer

Send inn film til konkurransene

Påmelding til filmkonkurransene er nå åpne, og du kan sende inn film til disse tre kategoriene: