Programslipp og åpning av det digitale festivalområdet

Med bare to uker igjen til festival, har vi den glede av å presentere det faglige programmet på festivalen.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Tidligere har vi annonsert de nominerte filmene, samt et Runner-ups-programmet og et eget program som tematiserer koronaåret vi har vært gjennom. I dag står det faglige programmet for tur.

Årets fagprogram byr på en variert opplevelse, med mange forskjellige innfallsvinkler til film og filmproduksjon, og vi tror alle vil finne spennende og lærerike foredrag, seminarer, intervjuer og paneldebatter.

Ninjababy

Vi gleder oss for eksempel til å vise dere den nye ungdomskomedien Ninjababy (regissert av Yngvild Sve Flikke), som blir festivalens offisielle åpningsfilm. Filmen vil være tilgjengelig for strømming under festivalperioden (for et begrenset antall visninger).

Alexander Turpin gir oss en intro i grunnleggenede historiefortellingsteknikker, og holder også et svært eksklusivt verksted der du har mulighet til å få grundig og profesjonell tilbakemelding på filmen din.

Vi får et møte med regissør Daniel Fahre og skuespiller Odin Waage fra den populære NRK-serien Rådebank; i tillegg får vi møte Norges mest produktive filmregissør, Henrik Martin Dahlsbakken, som for tiden er kinoaktuell med Prosjekt Z.

Henrik Martin Dahlsbakken

I samarbeid med Lillehammer Filmklubb får vi også møte en av Norges fremste filmfotografer, Sturla Brandt Grøvlen, som så å si utelukkende bare har filmet store, internasjonale suksesser, senest Oscar-kandidaten Et glass til, Shirley og Wendy.

I tillegg viser vi til enkelte programposter vi tidligere har annonsert som vi også tar med oss over i den digitale festivalen, nemlig kræsjkurs i foley med Yvonne Stenberg og Theres Næss Diesen, et spennende blikk bak hvordan dagens mest populære realityserier blir laget, samt en introduksjon i økonomi for kortfilmskapere.

Vi arrangerer også et spennende VR-verksted, som vil passe ideelt for gruppedeltakelse eller skoleklasser. Se info om påmelding på eventsiden her.

Det er også mulig det dukker opp en og annen programpost til frem mot festival, så stay tuned for det.

Se alle programpostene her

Hvordan fungerer det?

Alle programpostene blir tilgjengelige på gitte tidspunkt som annonseres snart. Etter at de har vært sendt i Amandus LIVE-sendingen, vil de være tilgjengelig på festivalplattformen ut hele april 2021. Du kan altså velge om du vil følge med live, eller om du vil se dem i ettertid. Mye av innholdet er i år direktesendt og åpner opp for å stille spørsmål underveis, så hvis du vil ha størst utbytte, bør du følge sendingen direkte. I tillegg til programpostene, vil også Amandusfilmene være tilgjengelig i den samme perioden. Obs: langfilmen Ninjababy vil kun være tilgjengelig fra 24.-28. mars.

Du må ha et festivalpass for å kunne se innholdet. Hvis du er filmskaper og har laget film som vises i programmet, får du gratis pass, og kan hente det ut ved å registrere deg. Er du en del av en skoleklasse eller en gruppe som har forhåndsbestilt pass, kan du også skaffe deg pass gratis gjennom det samme skjemaet.

For andre koster festivalpass 200 kr.

Kjøp og henting av pass kan gjøres her.