Disse møter du på festivalen

I tillegg til programpostene som vi har annonsert tidligere, få du møte mange spennende folk på Amandus ONLINE 2021.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

På sendingen vår vil du møte vår eminente programlederduo fra staben vår, Anna Aarø Løvik og Simon Lynau (som du også møtte i annonseringen av de nominerte filmene). De går begge Kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet og gleder seg til å ta deg gjennom det faglige programmet vårt på dagene.

På kveldstid møter du Amandus-panelet, som i år består av filmkritiker Einar Aarvig, filmskaper Frøydis Fossli Moe og programsjef ved Vega Scene Truls Foss.

De vil snakke seg gjennom programmet av de nominerte filmene, og inviterer også filmskaperne bak filmene til å få snakke om filmen sin. Dette blir en hyggelig prat om årets filmer, og en mulighet for alle de nominerte filmskaperne å fortelle om sine tanker bak filmene, og få med seg noen gode tips til fremtiden.

Gjengen som faktisk skal bedømme filmenes kvalitet og bestemme prisene som skal deles ut, er selvsagt filmjuryen vår, som i år består av filmprodusent Elisa Fernanda Pirir, redaktør og kritiker Oda Bhar og regissør og medielærer Jørgen Bergundhaugen.

Du møter også representanter fra Lillehammer Filmklubb til å holde filmquiz og lede samtale med Sturla Brandt Grøvlen, samt festivalsjef i Movies on War Øystein Egge som moderator på samtalen etter visning av Ninjababy.

Og til å lede oss gjennom selve prisutdelingen får vi storfint besøk av to av landets fremste skuespillere i sin generasjon, Iben M. Akerlie og Thea Sofie Loch Næss. Begge er å se i den kinoaktuelle meta-horror-filmen Prosjekt Z. Akerlie har det siste året også vært å se i storfilmen Torden og julefilmen Gledelig jul. Loch Næss er også aktuell TV-seriene Delete Me og Hjerteslag, og hadde en stor rolle i den internasjonale serien The Last Kingdom.

Prisutdelingen byr også på musikalsk innslag av Theo Saenger.