Nyhetsartikkel

Nominerte filmer til Amandus BLIKKFANG

Endelig kan vi presentere de nominerte filmene til den første utgaven av Amandus BLIKKFANG.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Amandus BLIKKFANG er den nye festivalen for filmstudenter og unge filmskapere i alderen 20-26 år. Festivalen arrangeres i Lillehammer ved Fabrikken og Lillehammer kino 24.-26. sepmteber.

Vi fikk inn over 200 filmer til festivalen, og siden døgnet bare har så så mange timer, er det mange filmer som dessverre ikke har nådd opp i konkurransen i år. Det har vært veldig høyt nivå, og det har ikke vært enkelt å plukke ut den endelige listen over filmer. Det er mange hensyn som skal tas når et helhetlig program skal settes sammen, og det er mange gode filmer som ikke har fått plass. Til syvende og sist blir det en helhetsvurdering av programmet som blir avgjørende, og vi har derfor ikke anledning til å kunne gi tilbakemeldinger på hvorfor en film ikke er tatt med.

Vi mener likevel vi har en knallsterk liste med filmer som vil konkurrere om de gjeve Amandusprisene på Amandus BLIKKFANG i slutten av september. Listen med filmer viser et bredt spekter der vi har representasjon fra både Danmark, Sverige og Finland i tillegg til Norge, vi har svært mange filmskoler innkludert, og mange uavhengige produksjoner. Programmet består også av både animasjonsfilmer, dokumentarfilmer og fiksjonsfilmer.

Utvelgelseskomiteen har bestått av filmskaper Frøydis Fossli Moe, festivalsjef i Movies on War Øystein Egge, journalist og kulturskribent Ida Madsen Hestman, og representanter fra Lillehammer Filmklubb; Even Steine, Maren Mandt, Morten Berg Larsen, Peder Erdal og Peter Djordjevic, i tillegg til programsjef i festivalen Eivind M. Nordengen.

Enkelte i komiteen har vært inhabile på noen filmer, men arbeidet har vært strukturert og organisert på en måte som gjør at ingen har vurdert filmer, eller sammenlignbare filmer, de har hatt innvolvering i.

Alle filmskapere blir kontaktet om kort tid med mer informasjon.