Nyhetsartikkel

Velkommen til bakgården og filmteltet på Fabrikken

Amandus BLIKKFANG arrangeres i bakgården til Fabrikken. Her vil både filmvisninger, panelsamtaler og andre aktiviteter under festivalen foregå.
Dette blir en litt utypisk og eksotisk ramme for en ny og spennende festival.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Det viktigste innholdet vårt er filmprogrammet og møtene med filmskaperne våre. Dette tar naturlig nok opp mesteparten av programmet vårt (som du kan se en oversikt over her), men det er også flere ting som skjer. Enkelte spennende samtaler på scenen, tillegg byr vi på filmquiz, musikalske innslag, og hyggelige sosiale møteplasser.

Noen visninger arrangeres også på Lillehammer kino. Førpremieren av Verdens Verste Menneske har fortsatt noen ledige billetter på ekstravisningen. Vi er medarrangør på familiedagen på kinoen på lørdagen, hvor den nye filmen Boss Baby: Familiebedriften vises, og på søndag avsluttes programmet med visninger av studentfilmer fra vår samarbeidende filmfestival WAMA Film Festival i Polen.

Velkommen til en morsom, sosial og hyggelig filmfestival i en bakgård i Lillehammer!

Disse vil du møte

Til å lede oss gjennom samtalene med filmskaperne møter du Øystein Egge og Frøydis Fossli Moe.

Øystein er festivalsjef i Movies on War på Elverum, men har også mye erfaring med studentfilmer opp gjennom årene, etter å ha jobbet med både Den norske studentfilmfestivalen og Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival i 2017.

Frøydis er frilans filmskaper, og har laget en rekke kortfilmer. Nylig hun hatt premiere på kortfilmen HEMALE EDUCATION til strålende mottakelser. Flere av filmene hennes har også vært vist på Amandusfestivalens programmer de siste årene. Frøydis var også en del av Amandus-panelet under Amandus ONLINE i vår.

Begge var med og plukket ut filmer til årets program, og gleder seg til å møte dere!

Frøydis Fossli Moe
Øystein Egge

Juryen

Vi har også en spennende jury som gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å plukke ut vinnerne blant årets filmer. Her har vi både en filmskaper, en filmkritiker, en ung filmentusiast og en representant fra det polske samarbeidsprosjektet vårt.

Ingrid Stenersen

Ingrid Stenersen er opprinnelig utdannet skuespiller ved East 15 Acting School i London, og jobber som regissør og manusforfatter. Hun har skrevet, regissert og produsert en rekke kortfilmer, blant annet “Tre dalmatinere”, “Blod” og “Bunad”, samt regissert tv-dokumentaren “Fra flyktning til gründer” for TV2.

Aleksander Huser

Aleksander Huser (f. 1974) er frilans filmkritiker og filmjournalist som skriver fast for Cinema, Rushprint og Ny Tid. Han har sittet i en rekke norske og internasjonale juryer, og har tidligere jobbet for flere norske filmfestivaler og for Norsk filminstitutt, i tillegg til å ha undervist i film. Huser har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo med fokus på filmdramaturgi, samt en writer/director-diploma fra London Film Academy.

Maciej Dominiak

Produsent og prosjektleder med mye erfaring med internasjonale samarbeid i Polen og andre europeiske land. Medskaper og direktør for FILMFORUM Association, en internasjonal organisasjon som spesialiserer seg på å promotere unge filmskapere i Polen. Han er også produsent for CINEMAFORUM – International Short Film Festival i Warszawa, samt WAMA Film Festival i Olsztyn. I 2019 fikk han et æresmerke fra det polske kulturdepartementet for sitt mangfoldige virke.

Ritums Celms

Som 23-åring er Ritums vår representant for de unge i juryen. Han har likevel stor interesse for film, og i tillegg til å ha vært skuespiller, utforsker han flere forskjellige aspekter innen filmproduksjon, og har nylig både produsert og spilt i en kortfilm. Han er opprinnelig fra Latvia, men har bodd i Lillehammer siden han var ni år.

Innovative Directing Academy

Som nevnt samarbeider vi med en polsk filmfestival om en serie med verksteder. Du kan lese mer om prosjektet her. Deltakere på kurset får møte regissør Alexander Turpin, produsent Nicholas Sando, regissør Fanny Ovesen, samt Ewa Kozikowska og Kaja Szulc-Nweke.

Musikk og quiz

I tillegg til mye film, byr vi på god stemning på festivalområdet vårt. Du får blant annet høre live-musikk underveis av jazz-musiker Audun Barsten Johnsen, samt at det kanskje dukker opp en og annen ekstra musikalsk overraskelse.

Lillehammer Filmklubb stiller som vanlig opp og arrangerer en spesiallaget filmquiz for oss, og på avslutningen spiller vi opp stemningen med DJ på avslutningsfesten.