Amandusfestivalen
6. - 9. apr 2022
Amandus ONLINE
April 2022
Amandus BLIKKFANG
Høst 2022
Nyhetsartikkel

Amandusfestivalen returnerer til kinosalen i 35-års jubileet

6. - 9. april 2022 vender Amandusfestivalen tilbake til kinosalene etter hele tre år, og da drar vi like godt med oss et 35 års-jubileum på lasset.

Festivalen 2022 blir på mange måter en relansering av den fysiske og tradisjonsrike Amandusfestivalen, og vil være en feiring av ung filmproduksjon i landet, og vi håper å se så mange som mulig tilbake i kinosalene i Lillehammer.

Vi har allerede fått smakt litt på hvordan det er å lage fysisk arrangementer igjen, med den nyopprettede Amandus BLIKKFANG for filmstudenter og filmskapere i alderen 20-26 år. Men vår største målgruppe, ungdom fra 13-20 år, har enda ikke vist frem hva de har å by på i kinosalene, og Amandusfestivalen 6. – 9. april 2022 blir derfor den virkelig store tilbakekomsten etter årene med nedstenging.

(nå har de siste årene lært oss at vi selvsagt må legge inn et lite forbehold om at situasjonen brått kan snu, men på nåværende tidspunkt regner vi med at det ikke vil være noe problem å arrangere en mer eller mindre normal utgave av festivalen i april.)

Vi har tatt med oss gode og viktige erfaringer fra to årganger med digital festival, og kommer til å benytte mye av denne kunnskapen også i årene fremover. Samtidig er det klart at det er de fysiske møtene som er de viktigste for oss i den kommende tiden, særlig etter den perioden vi nettopp har vært gjennom.

Påmeldingen for å sende inn film til festivalen er åpen, og du kan sende inn film helt frem til 10. februar. Hvis filmen din blir plukket ut, altså nominert i filmkonkurransen vår, blir du invitert til Lillehammer for å få filmen din vist på et stort lerret, møte andre nominerte, og delta på den storslåtte prisutdelingen.

Festivalen opererer med to alderskonkurranser: Amandus JUNIOR er for de mellom 13-16 år, eller i ungdomsskolealder, mens Amandus UNG er for de mellom 16 og 20 år, eller de som går på videregående eller folkehøgskoler. Klikk deg inn på de for å lese mer om konkurransereglene.

Send inn film her

Påmeldingsfrist 10. februar

Hva skjer på festivalen?

Selv om det nå virker lenge igjen til festival, vil månedene gå fort og det er mye som skal gjøres. Vi jobber kontinuerlig med å planlegge og organisere den beste mulige festivalen for alle som deltar, og vil i løpet av høsten og vinteren slippe flere og flere drypp om hva som venter deg i Lillehammer uken før påske.

Det viktiste som skjer på festivalen:

Ettersom vi markerer 35 års-jubileet, skal du heller ikke se bort i fra at det blir noe ekstra knyttet dette også.

Digital festival?

Vi kommer til å tilby en digital festival som et supplement til de som ikke kan reise. Den beste opplevelsen får du naturligvis ved å delta fysisk, men vi forstår at ikke alle har mulighet til dette. På den digitale festivalplattformen vår vil du finne de nominerte filmene, enkelte seminarer og foredrag, samt en del direktesendt innhold fra festivalen. Kanskje dukker det opp noe eksklusivt innhold som bare er tilgjengelig på nett også?

Hvordan komme i gang med å lage film?

Hvis du har lyst til å være med, men trenger noen gode råd om hvordan du setter i gang med å lage film, eller hvordan du øker sjansene for å bli plukket ut på festivalen, kommer vi utover høsten til å publisere en rekke videoer og artikler med forskjellige tips og triks. Disse finner du på vår festivalblogg, Amandus INPUT.

Første sak er allerede publisert; klikk deg inn her for å høre fra en filmprodusent om hvordan du enkelt kan komme i gang med å filmatisere en idé.