Dokumentarfilmer, kurs og foredrag, hjemkomne Amandus-veteraner og en Oscar-historie

Første ordentlige programslipp er her, og vi er glade for å presentere noen flotte dokumentarfilmer, noen spennende foredrag og verksteder, og Oscar-historien til Verdens Verste Menneske.

Dette er en eldre artikkel og kan inneholde informasjon som ikke er gyldig lenger.

Nå skjer det mange programslipp fortløpende fremover, og vi er veldig glade for å kunne komme med den første delen her.

De siste ukene har det vært jobbet iherdig med å gjøre alt klart til fullt programslipp, og i løpet av de kommende dagene vil flere og flere programposter bli synlig.

Dokumentarfilmer med unge i fokus

Vi er glade for å kunne vise to norske dokumentarfilmer der ungdom står i fokus fra det siste året. I Hei Verden følger vi livene til tre elever på ungdomsskolen, og ser nærmere på hvordan det er å være ung og skeiv i dag. Filmens regissør Kenneth Elvebakk er tilstede og vil fortelle om produksjonen etter filmen torsdag 7. april.

I Vi Blir Hjemme har ungdommer fra ulike land i verden filmet seg selv i tiden etter at samfunnet stengte ned for litt over to år siden. Her er det ungdommene som selv har medvirket betydelig inn i dokumentarfilmen, og du møter regissørene Marianne Mørk og Maren Victoria Thingnæs etter visningen fredag 8. april.

Fra Cannes til Oscar – suksesshistorien til Verdens Verste Menneske

Årets store suksesshistorie i norsk film er utvilsomt Joachim Triers Verdens Verste Menneske, som nå er Oscar-nominert i to kategorier. Dette har aldri noen annen norsk film vært, og det er derfor en historisk bragd.

Vi er så heldige å få en av filmens produsenter, Andrea Berentsen Ottmar, til å komme og fortelle litt om hvordan reisen egentlig har vært for denne historiske filmbragden fredag 8. april. Og hvordan har de egentlig jobbet for å få filmen nominert? Hva er det Trier og Renate Reinsve og alle de andre egentlig driver med når de reiser rundt i USA og promoterer filmen?

Hvordan ble Verdens Verste Menneske Oscar-nominert?

Amandusveteraner på besøk fra Danmark

Amandus-veteranene Mone Frogg Christiansen og Marlene Emilie Lyngstad tar turen fra Den danske filmskolen i København til Lillehammer for å gi deg noen tips å ta med seg for deg som ønsker å bli en bedre regissør.

I tillegg tar vi oss et tilbakeblikk på noen av filmene de har hatt på Amandusfestivalen de siste årene. Begge har både laget filmer hver for seg og sammen, og vunnet flere priser.

Marlene Emilie Lyngstad, Mone Frogg Christiansen og Andrea Sitara Gran fra da de vant prisen for beste musikkvideo i 2018, for «Kvartlivskrise»

Faglige verksteder og foredrag

Tradisjonen tro har vi også faglige kurs til forskjellige fagfunksjoner. I tillegg til nevnte regi-kurs med Mone og Marlene, finner du også produsent Nicholas Sando som gir deg en intro til hva det egentlig vil si å være produsent, og hvordan du kan begynne å tenke økonomi i filmen din. Filmklipper Karsten Meinich tar deg også med inn filmklipperens verden og hvordan du kan heve kvaliteten enda noen hakk med noen tips og triks.

Vi har også et eget idéutviklingsverksted onsdag 6. som vi arrangerer i samarbeid med Lillehammers filmbransje. Her er meningen at deltakerne skal komme opp med ideer og prosjekter som faktisk kan bli noe av. Kanskje er det nettopp din idé som blir Norges neste store ungdomsfilm?

Obs: dette arrangementet har egen påmeldingsfrist onsdag 30. mars. Klikk her for å gå til påmelding.

Og for de som ikke er så interessert i å nerde om de spesifikke fagfunksjonene, byr vi også på et morsomt – og potensielt skummelt – foredrag om humor og horror med filmkritiker Einar Aarvig. Han har holdt kurs på Amandus i mange, mange år – og ikke uten grunn. Bli med på en forrykende introduksjon til hvilke likhetstrekk horrorfilmen og komedien har.

Flere kurs og verksteder blir også annonsert om kort tid.

Fra et tidligere klippekurs.

Vi kommer med et nytt slipp ganske snart. Full kalenderoversikt med tidspunkter på alle arrangementene er også like rundt hjørnet sånn at du kan begynne å planlegge oppholdet ordentlig og melde deg på arrangementer.