Nyhetsartikkel

Visningstider for årets hovedprogram

Lurer du på når en spesifikk film på programmet går? Her er oversikten.

Hovedprogrammet til Amandus Blikkfang er så klart de nominerte filmene, og her er visningsplanen. Filmfesten starter på torsdag kveld, og fortsetter gjennom fredagen og lørdagen, før det hele avsluttes med en prisutdeling på lørdagskvelden.

Visningene foregår i festivalteltet vårt i bakgården til kulturhuset Fabrikken, omtrent 10 minutters gange fra Lillehammer skysstasjon.

Til å lede samtalene har vi våre eminente fagpersoner Frøydis Fossli Moe og Øystein Egge. Begge har mye erfaring med filmer laget av unge, både gjennom filmproduksjon og festivalvirksomhet, og begge har erfaring med å lede filmsamtaler.

For å få tilgang til festivalen må du ha et festivalpass. Kjøp eller hent ut pass her.

Nominerte filmers kontaktperson skal ha fått informasjon om deltakelse på festivalen på epost. Du finner informasjonen som er sendt på mail her.

Programoversikten fylles også fortløpende med mer programinnhold utenom hovedprogrammet. Med forbehold om mindre justeringer frem mot festival.

Konferansierene

Frøydis Fossli Moe er en filmskaper fra Oslo. Med sin politiske bakgrunn prøver hun å lage filmer om tabubelagte tema og feminisme. Hun har master i filmregi fra Screen Academy Scotland, bachelor i utviklingsstudier fra OsloMet og årsstudium i filmkunst. De siste årene har hun jobbet med kortfilmer, musikkvideoer og kort dokumentarer.

Øystein Egge er festivalsjef i Movies on War. Han har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap, og har drevet filmklubb i både Lillehammer og Elverum. Han har tidligere vært koordinator for New Nordic Films, i tillegg til å ha vært mer eller mindre tilknyttet Amandusfestivalen i en årrekke gjennom forskjellige samarbeid og oppdrag.

Begge var også med i utvelgelseskomiteen til årets program, og gleder seg til å snakke med årets nominerte filmskapere.

Filmskaper Adrian Dalen (i midten) i samtale med Øystein Egge og Frøydis Fossli Moe under Amandus Blikkfang 2021. Foto: Knut Toft Ødegård