Nyhetsartikkel

Møt juryen(e)

I år har vi faktisk to juryer på Amandus Blikkfang: en hovedjury og en ungdomsjury. Disse får den ærefulle jobben med å vurdere årets konkurransefilmer og gi sine priser.

Hovedjury

Hovedjuryen består av Jakob Rørvik, Liv Joelle Barbosa Blad og Kenneth Sjøvold.

Jakob Rørvik er regissør og manusforfatter, utdannet ved NFTS i London. Han har premiere på sin første spillefilm i høst – «Thomas mot Thomas» – et prosjekt utviklet ved NFIs Nye Veier og Sundance Screenwriters Lab. Hans kortfilmer er vist ved en rekke festivaler, inkludert SXSW og Cannes, Cinéfondation, samt på online plattformer som Nowness og Vimeo Staff Pick.

Liv Joelle Barbosa Blad er regissør og manusforfatter. I 2020 var hun serieskaper og regissør på serien Nudes for NRK. Serien vant to Gullruter i 2020. Liv har regissert en rekke kortfilmer, hennes siste, Min søster vant Amanda for beste kortfilm i 2017. I syv år har Liv vært medeier i selskapet Barbosa Film. Et selskap som har jobbet for å løfte kvinnelige filmskapere og mangfold. 

Kenneth Sjøvold er utdannet ingeniør, men har flere år bak seg som bookingasvarleg i styret i Bergen filmklubb. Han er nå filmsjef i Filmklubbforbundet, samtidig som han tar filmfag på UiO. Han har også vært journalist i Klassekampen.

Ungdomsjury

I tillegg til hovedjuryen har vi i år en egen ungdomsjury, i samarbeid med den CREATE – Lillehammer kreative videregående skole. Seks elever i filmklassen på skolen sitter i juryen og skal kåre vinneren av årets ungdomspris på Amandus Blikkfang.

Ungdomsjuryen består av:

… og deg?

Det skal også deles ut en publikumspris. På festivalområdet kan du stemme på hvilken film du liker best – og kanskje er det egentlig det som er den aller viktigste prisen?