Nyhetsartikkel

Hva er virkelighet i 2023? Delta i årets skrivekonkurranse

I tillegg til en filmkonkurranse, byr Amandusfestivalen også på en skrivekonkurranse.

Vi ønsker å invitere alle ungdommer i alderen 13-20 år til å delta i vår skrivekonkurranse til Amandusfestivalen 2023.

Skrivekonkurransen er en årlig konkurranse der ungdommer kan sende inn tekster og få mulighet til å konkurrere om en manuspris under Amandusfestivalen. De beste tekstene inviteres til Amandusfestivalen og får tilbud om å delta på et eksklusivt verksted der prosjektene videreutvikles sammen med profesjonelle manusforfattere. Her skal fortellingene bli til ekte filmmanus.

Virkelighetsbilder

Årets konkurranse knytter se til et tema som vi kommer til å gi litt ekstra oppmerksomhet under Amandusfestivalen. Dette underprosjektet går under navnet Amandus YTRING, og er noe vi har holdt på med siden 2018.

Årets tema handler om virkelighet og hvordan media og ny teknologi påvirker vår opplevelse av den. Hvordan påvirker kunstig intelligens vår virkelighetsoppfattelse? Hvordan brukes media og manipulering av bilde og video til å skape nye ideer og fortellinger om hva som er virkelig ute i den store verden?

Du kan lese mer om prosjektet som har fått navnet Amandus YTRING: Reality Check 2023 her.

Temaet for konkurransen er derfor noe såpass enkelt og såpass vanskelig som “Hva er virkelighet?”. Du står fritt til å tolke dette spørsmålet slik du vil, men teksten må på en eller annen måte berøre eller besvare spørsmålet.

Les mer om konkurransereglene og innsendelse her.

Frist for innsendelse av bidrag er 10. februar