Nyheter

Sommerkurs for unge filmskapere er tilbake

For tredje gang er det klart for sommerkurs i Drammen for unge filmskapere mellom 13 og 16 år.

Kurset tar deltakerne gjennom prosessen fra idé til ferdig film på en uke. Det er mulig å delta foran og bak kamera; alle får lære hvordan man skriver manus, hva som skjer i en filmproduksjon og hvordan alt det tekniske utstyret fungerer. Deltakerne blir også introdusert til klipp og skal fullføre et filmprosjekt som vises som avslutning på kurset.

Kurset er gratis, men med begrenset antall plasser. Meld deg på nå for å sikre deg en plass.

Påmelding her!

Les mer om hva deltakerne ved de foregående kursene lærte og hvilke erfaringer de tok med seg fra kursdagene.

I kurset får deltakerne mulighet til å prøve seg foran og bak kamera.

“Det var veldig gøy siden jeg fikk en idé til å bli virkelig. På kurset møtte jeg mange fantastiske folk og nå forstår jeg mer om hvor mye tid som kreves for å lage en film.” – Janet Nordskog, kursdeltaker

“Å være på et filmopptak var veldig spennende, men også krevende. Alt skal være i orden for å få en bra tagning. Lyden skal høres bra ut, skuespillerne skal ha spilt bra og lyset skal se bra ut.” – Jenny Briseid, kursdeltaker

“Jeg har aldri drevet med dette før og synes det var gøy å være på filmopptak.” – Christophe Nassor

“Jeg har redigert videoer på mobilen før, men det er litt annerledes å gjøre det på et bra program. Nå kan jeg synkronisere lyd og bilde, velge ut og sette inn ulike klipp, og legge på filmmusikk og lydeffekter.” – Sunniva Christensen.

Les mer om deltakernes opplevelser på kursene som ble avholdt i 2022 og i 2021.

Kurset tar for seg regirollen i samspill med foto, klipp og lyd. Deltakerne får innføring i manusskriving før en til to av prosjektene plukkes ut for produksjon. Alle deltakerne skal jobbe sammen og vekselvis rullere på rollene foran og bak kamera. På den måten får alle kursdeltakerne innblikk i de ulike arbeidsoppgavene på en filmproduksjon.

Ada, Sunniva og Jenny diskuterer kamerainnstillinger under opptak.

Veilederne på kurset hjelper deltakerne i prosessen, Peder Fuglerud har jobbet mange år som manusforfatter blant annet med spillefilmene Switch (2007), Armors Baller (2010) og Fritt Vilt 3 (2010). I tillegg har han arbeidet med flere TV-serier. Bjørn Erik Pihlmann Sørensen er regissør og har jobbet med både TV formater og film. Kortfilmene hans har vært vist på mange internasjonale filmfestivaler. Både Peder og Bjørn Erik arbeider på Danvik Folkehøgskole, som er vant til å veilede unge filmtalenter. For mange har filmlinjen på Danvik vært startskuddet for deres karriere inn i filmbransjen. En smakebit på dette er det kurset har som mål å gi til den generasjonen som er enda litt yngre.

Kursveilederne Bjørn Erik Pihlmann Sørensen (t.v.) og Peder Fuglerud.

Kursets samarbeidspartnere er Amandusfestivalen, Drammen Sanitetsforening og Danvik Folkehøgskole, støttet med midler fra Viken Filmsenter og Drammen Kommune.