Nyheter

Årets Amandakvalifiserte filmer

Hvert år sender vi filmer fra våre festivaler til Norges største filmpris. Disse filmene havner på kortlisten som Amanda-juryen velger ut de nominerte fra, og her ser du hvilke filmer som kan bli nominert til Amanda 2023.

Amandus har vært en Amandakvalifiserende festival siden 2018, og sender derfor hvert år inn filmer fra våre festivaler til deres kortliste for beste kortfilm. Dette er en eksklusiv liste på i underkant av 20 filmer som er plukket ut av forskjellige festivaler i Norge.

Dette er den listen som Amandajuryen ser gjennom og bestemmer både nominerte og vinner ut fra.

De tre nominerte annonseres på en pressekonferanse 14. juni, mens prisutdelingen går av stabelen i Haugesund 19. august.

Ettersom vi har hatt mer enn 40 filmer i konkurranse, får vi sende inn tre filmer. Tradisjonen tro sender vi derfor to fra Amandus Blikkfang 2022 og én fra Amandusfestivalen 2023.

Filmene som er valgt ut av de forskjellige juryene på våre festivaler til å bli Amandakvalifisert er Superdupermegagigasingel, regissert av Håkon Anton Olavsen, Gudene vet, av Mone Frogg, og Midnattsbyen av Elise Xiaqi Eriksen.

Klikk deg inn på filmene for å lese mer om dem.

Se også:

De tre skal konkurrere mot filmer plukket ut av Bergen internasjonale filmfestival, Tromsø internasjonale filmfestival, Minimalen, Fredrikstad Animation Festival, Barnefilmfestivalen i Kristiansand og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Vi ønsker dem lykke til og håper å se noen av dem på listen over de nominerte til Amandaprisen 2023.

Visste du at Amandus stammer fra Amanda? Amandusprisen ble opprettet barne- og ungdomspris som ble delt ut under filmfestivalen i Haugesund i 1987, og ble senere en uavhengig pris og festival. Så derfor er det ikke så rart at navnene ligner litt. 😊