Disse møter du

Vertskap

Øystein Egge

Konferansier på Filmsnakk med filmskapere

Øystein Egge er festivalsjef i Movies on War i Elverum. Han har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap, og har lang fartstid fra filmklubbdrift, har vært koordinator for bransjesamlingen New Nordic Films, og tidligere jobbet med Amandusfestivalen.

Ida Madsen Hestman

Konferansier på Filmsnakk med filmskapere

Ida Madsen Hestman jobber som kulturjournalist, musikk- og filmanmelder. Hun er redaktør nettmagasinet TBA.

Gjester

Frøydis Fossli Moe

Presenterer Fuckings Bygda

Frøydis Fossli Moe har har mastergrad i film fra Screen Academy Scotland og har siden den tid laget opp til flere kortfilmer som har kommet inn på både Nordisk Panorama, Kortfilmfestivalen, Gøteborg filmfestival og BFI future film festival. Frøydis er kjent for å regissere filmer som resonnerer for publikums menneskelighet, portretterer ektefølte problemstillinger med håndholdt kamera og kjapp dialog.

Nicholas Sando

Kursholder for pitcheworkshop

Nicholas Sando er filmprodusent og daglig leder i produksjonsselskapet Filmbin, som har laget en rekke populære og prisvinnende barne- og ungdomsfilmer. Nicholas har blant annet produsert filmer som Los Bando (2018), TV-serien Helium (2018), Bestefar er en Alien (2019), Mini-Zlatan og verdens beste onkel (2022), og er co-produsent på den kommende julefilmen Den første julen i Skomakergata (2023), samt linjeprodusent for There’s something in the barn (2023).

Kine Storflor Grøtt

Leder produsentsamtalen med Jonas Bruun om å jobbe fra kortfilm til langfilm.

Produsentstudent ved Den norske filmskolen på kull 13 (2021-2024).

Hovedjury

Teresia Fant

Filmregissør utdannet som dokumentarfilmskaper ved Den norske filmskolen, der hun gikk ut med filmen Leve Løten (2018). Hun lagde i 2021 Fortellinger fra dusjen som høstet svært gode kritikker..

Ingrid Marie Røine

Ingrid Marie Røine (26) er utdannet ved regilinja på NSKI Høyskole og er bosatt i Oslo. Hun har laget flere kortfilmer, blant annet Blå som ble vist på Outfest LA og kortfilmen Pappa ble nylig vist på Aftenposten. For tiden jobber hun med dokumentar i langformat, og som episoderegissør hos BBC Studios Nordic. 

Anders Narverud Moen

Festivalsjef for Fredrikstad Animation Festival. Han har over 20 års erfaring innen kino, filmfestivaler og andre kulturarrangementer. Han har vært programkonsulent ved Oslo kino, og har ledet Nordens største animasjonsfilmfestival siden 2012.

Pitchejury

Jonas Bruun

Deltar også i samtale med Kine Storflor Grøtt.

Jonas Bruun (f. 1990) er utdannet i sosialantropologi på Københavns Universitet og som produsent fra Den norske filmskolen. Han har en bakgrunn innen dokumentar, der han har jobbet både innen produksjon og regissert Humanity on Trial, som vant publikumsprisen på Nordisk Panorama i 2019. Nå leder han talentsatsingen Skala sammen med Louise Beyer, som de driver i samarbeid med Storm Films. Her skal de gjøre debutantfilmer og -serier på lavbudsjett med kunstnerisk integritet og publikumsfokus.

Trine Aadalen Lo

Filmprodusent og medgrunnlegger av produksjonsselskapet Filmbin. Hun har produsert flere prisvinnende og kritikerroste kort- og langfilmer, som De tøffeste gutta (2013) og Los Bando (2018).

Ungdomsjury

Elever fra Create – Kreative videregående skole utgjør ungdomsjuryen på Amandus Blikkfang: