EN
Verksted

Sommerfilmskole på Sentralen

  • 13.jul - 16.jul
  • 20.jul - 23.jul
  • Sentralen (Oslo)
Kursholder

Marlene Lyngstad

Marlene (f. 1997) er en filmregissør og manusforfatter bosatt i København. Hun har en bakgrunn med litteraturvitenskap og studerer for tiden på Den Danse Filmskolen. Hun regidebuterte med kortfilmen "Lakenfort" som blant annet fikk hederlig omtale på Den Norske kortfilmfestivalen. Hun har fulgt opp med kortfilmene "Gjemsel" og "Onanerende ...

Kursholder

Mone Frogg

Mone (f. 1997) er regissør om manusforfatter fra Oslo. Hun har bakgrunn fra drama og filosofistudier, i tillegg til filmutdannelse fra London. Hun har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer, blant annet videoen "Glitter" som hadde premiere på Den Norske kortfilmfestivalen i 2018.

Kursholder

Anna Fredrikke Bjerke

Anna Fredrikke Bjerke (f. 1991) er en filmregissør og manusforfatter bosatt i Oslo. Hun har en Master of Arts fra New York University og en Bachelor of Arts fra Central Saint Martins i London. Hun regidebuterte med kortfilmen Slik ting ender (2018), som hadde premiere på Kortfilmfestivalen i 2019, og fulgte opp ...

Kursholder

Vilde Moberg

Vilde Moberg (f. 1992) er en skuespiller og manusforfatter med utdannelse fra Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet Beck, Vår tid är nu (SVT) og hatt ledende roller i ...

Ikke noe å finne på i sommer? Forsvant ferieturen i koronastengingen? Lyst til å lære mer om det å lage film?

Amandusfestivalen samarbeider med Sentralen og Mediefabrikken om å arrangere firedagers filmverksted i Oslo i juli.

På kurset får du prøve deg på mange forskjellige funksjoner i en filmproduksjon, og på slutten av perioden skal du ha vært med å produsere en film du kan være stolt av.

Kurset passer for deltakere fra 14-19 år og er rettet mot ungdom som bor i Oslo og Viken, eller tilreisende til Oslo i perioden.

Sommerfilmkurset er et lavterskeltilbud der det ikke kreves at du har mye bakgrunnskunnskap for å være med, men det forutsettes at du har engasjement for å lage film og lyst til å lære.

Kurset ledes i uke 29 av Marlene Emilie Lyngstad og Mone Frogg, og i uke 30 av Anna Fredrikke Bjerke og Vilde Moberg.

Praktisk informasjon

Hele sommerfilmskolen gjennomføres to ganger, i uke 29 og 30. I påmeldingsskjemaet krysser du av for hvilken periode som passer best (eventuelt om begge passer).

Selve kurset går over fire dager, fra mandag til torsdag, fra 9-15. For å komme i land med filmen, kan det også bli nødvendig med noe ekstraarbeid på ettermiddag/kveld, og lokalene på Sentralen vil være oppe hele dagen.

Dagen etter kursets ordinære slutt, på fredagen, arrangeres det premierevisning av de ferdige filmene, og her kan du gjerne invitere med deg familie og venner.

Kurset har en avgift på 200 kr. for å være med, som dekker lunsj alle dagene. Det dekkes ikke reise/opphold, så det forutsettes at du har anledning til å være i Oslo og omegn i perioden.

Det er begrenset med plasser, så vær raskt ute med å melde deg på. Skriv gjerne noen setninger i påmeldingen om motivasjonen din for å delta.

Kurset arrangeres ved Sentralen i Oslo, som følger de statlige føringene for smittevern. Det vil være trygt å delta på kurset.

Om kursholderne

Marlene Emilie Lyngstad (f. 1997) er en filmregissør og manusforfatter bosatt i København. Hun har en bakgrunn med litteraturvitenskap og studerer for tiden på Den Danse Filmskolen. Hun regidebuterte med kortfilmen “Lakenfort” som blant annet fikk hederlig omtale på Den Norske kortfilmfestivalen. Hun har fulgt opp med kortfilmene “Gjemsel” og “Onanerende subjekter”, samt diverse musikkvideoer. Hun er for tiden i postproduksjon med sin første novellefilm “Veggdyr”.

Mone Frogg (f. 1997) er regissør om manusforfatter fra Oslo. Hun har bakgrunn fra drama og filosofistudier, i tillegg til filmutdannelse fra London. Hun har laget en rekke kortfilmer og musikkvideoer, blant annet videoen “Glitter” som hadde premiere på Den Norske kortfilmfestivalen i 2018.

Anna Fredrikke Bjerke (f. 1991) er en filmregissør og manusforfatter bosatt i Oslo. Hun har en Master of Arts fra New York University og en Bachelor of Arts fra Central Saint Martins i London. Hun regidebuterte med kortfilmen Slik ting ender (2018), som hadde premiere på Kortfilmfestivalen i 2019, og fulgte opp med kortfilmene Omriss (2019), Fragmenter (2019) og Alle andre (2020). Bjerke har også regissert musikkvideoer for artisten Mimmi.

Vilde Moberg (f. 1992) er en skuespiller og manusforfatter med utdannelse fra Teaterhögskolan i Luleå i Sverige. Etter endt utdannelse har hun medvirket i en rekke teater og TV- produksjoner både i Norge og Sverige, bland annet Beck, Vår tid är nu (SVT) og hatt ledende roller i klassikere som Kirsebærhagen og Spelleman på taket (Smålands musik och teater). Hun manus- og regidebuterte våren 2018 med den kortfilmen «Sunlit Nights» som ble utvalgt til den prestisjetunge filmfestivalen Outfest Los Angeles.

Påmelding

Kurset vil arrangeres to ganger. Kryss av for hvilke datoer du kan delta. Kryss av på begge om du kan begge periodene.

F.eks. informasjon om særskilte behov, matallergier eller andre forhold som det er nødvendig at vi vet om.

Vi tar vare på innsendt personinformasjon for å kunne komme i kontakt med deg og organisere deltakelsen så godt som mulig. Informasjonen blir ikke videreformidlet til tredjeparter.

Deltakelse på kurset koster 200 kr, og inkluderer mat alle dagene.

Deltakere under 16 år må ha egen bekreftelse fra foreldre/foresatte om deltakelse (informasjon om dette blir sendt etter at deltakelsen bekreftes).