Amandusfestivalen #36
29. mar - 1. apr 2023

Amandus FILMFEST 2019

Amandus FILMFEST er programseksjonen som er åpen for alle.

Det er satt av et visst antall billetter per visning til deltakere med festivalpass. Billetter som registreres med festivalpass må hentes ut i informasjonsskranken til Amandusfestivalen senest en halvtime før visningen.

Billetter kan ellers kjøpes ved Lillehammer kino.

Innehavere av festivalpass får også rabatt ved kjøp av ordinære kinobilletter til andre forestillinger under festivalen.

Åpningsseremoni med visning av EIGHTH GRADE

Åpningsfilmen i år er Bo Burnhams debutfilm, EIGHTH GRADE. Filmen er en presis gjengivelse av hverdagen til mange tenåringer over hele verden, der sosiale medier og et hardt skolehierarki er viktige bærebjelker i livet.

Åpningsseremonien har åpent for ordinært billettsalg, i tillegg til at alle med festivalpass går gratis med forhåndspåmelding.

Åpningsseremonien er kl. 19:00 på Lillehammer kino.

Filmquiz og spillturnering

På kvelden holder vi to arrangementer i samarbeid med to studentgrupper i Lillehammer:

Lillehammer filmklubb holder sin tradisjonsrike filmquiz under festivalen på Café Stift, hvor du kan få utfordret dine filmkunnskaper i godt lag.
Filmquizen går kl. 21:30 på Café Stift (du skal rekke quizen etter åpningsseremonien).

Spillsamfunnet arrangerer Mario Kart-turnering på stort lerret på kinoen. Dette arrangementet er alkoholfritt.
Spillturneringen starter etter åpningsseremonien fra 21:00.

Zombie-komedie med film som tema

Vi avslutter onsdagskvelden med den hysteriske zombie-meta-filmen One Cut of the Dead. På filmfestivalen i Tromsø tidligere i vinter ble dette den store snakkisen og som bidro til noen av de mest latterfylte visningene på hele festivalen. Det skal ikke fortelles for mye om handlingen, men et TV-opptak, en zombiefilm og en filmproduksjon som går fullstendig av hengslene er noen

Filmen vises på Lillehammer kino kl. 23:00. Se her for påmelding eller billettkjøp.

Løgnfabrikken

Fake news under lupen

Som en del av programseksjonen Amandus YTRING hvor vi tar opp et dagsaktuelt tema med tilknytning til medier fra et ungt perspektiv, har vi en visning av dokumentarfilmen Løgnfabrikken, som tar for seg de russiske «trollfabrikkene» som har produsert falske nyhetsartikler som har spredd seg over sosiale medier de siste årene.

Etter visningen vil vi ha en paneldebatt der både fagpersoner og ungdomspolitkere skal prøve å finne løsninger på tematikken.

Arrangementet skjer på Lillehammer kino kl 18:00 torsdag 11. april.

Arrangementet gjøres i samarbeid med Movies on War.

Førpremiere på Holiday

Isabella Eklöfs kritikerroste, prisbelønte og svært kontroversielle debutfilm Holiday har førpremiere på Amandusfestivalen. Filmen vant nylig pris for beste danske film på Bodil-prisen (Danmarks svar på Amanda).

Filmen er både brutal, voldsom og tegner et skummelt bilde av mafia-aktig rikmannskultur.

Filmen vises torsdag 11. april kl. 21:30 på Lillehammer kino. Filmen har 18 års aldersgrense. Meld deg på eller kjøp billett her.

Sing-a-long på Café Stift

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer Sing-a-long på Café Stift for den som vil synge med på en musikalsk film fra det amerikanske high school-miljøet. Visningen begynner ca 21:00 torsdag 11. april.

Konsert med Company Ink.

Etter prisutdelingen avslutter vi kvelden på Café Stift med

Company Ink er en Trondheims-basert duo bestående av Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, som begge kommer fra totalt ulike musikalske bakgrunner. Daraghs funky basslinjer og melodiske gitarriff gir tydelige nikk mot 80-tallets gitarpop og post-punk, mens Axel kanaliserer attituden til punk og hip hop via sine programmerte beats og nihilistiske tekster. Resultatet er både kompromissløst og hemningsløst fengende.

CC: Gratis / 18 år.

Superheltfest på Plan B og kinoforestillinger

På ungdomshuset Plan B arrangeres superheltfest, med kostymer og filmvisning. Bli med å feire filmen i superheltenes navn etter prisutdelingen til Amandusfestivalen.

For den som ikke har fått nok film, har Lillehammer kino rabatterte priser på enkelte visninger under denne fredagen for innehavere av festivalpass. Du kan for eksempel se ungdomsfilmen After, som har premiere denne fredagen.

Drømmeparken

Familidag på kinoen

Start påskeferien på Lillehammer kino! Lørdag 13. april vil vi i Amandus, i samarbeid med Lillehammer kino og Lilleputthammer invitere til en drømmedag for familien på kinoen. Her blir det filmvisning av Drømmeparken, aktiviteter og konkurranser med premier, og mye morro for liten og stor!

Sjekk ut Facebook-arrangementet her.

mid90s

Avslutningsfilm: mid90s

Vi avslutter festivalen på kinoen med førpremiere på Jonah Hills debutfilm, mid90s. Filmen, som fikk svært varme tilbakemeldinger etter premieren på filmfestivalen i Berlin tidligere i vår, handler om en vennegjeng i et skatemiljø en gang midt på 1990-tallet.

Gå ikke glipp av denne godbiten!