0

Om festivalen

Velkommen til Nordens største filmfestival for ungdom og unge filmskapere.

Denne informasjonssiden er utdatert.
Sjekk ut informasjon om festivalene i 2021 her.

Hva skjer på festivalen?

Festivalen er spekket med program, så her bør alle filminteresserte kunne finne noe av interesse. Her finner du faglige verksteder som kan gjøre deg til en bedre filmskaper, du kan møte aktuelle, profesjonelle filmskapere, du kan delta på spennende seminarer om tema fra film- og mediebransjen, og ikke minst se masse spennende film!

Programmet deles inn forskjellige programseksjoner. Du kan lese om noen av dem nedenfor. Festivalprogrammet vil også ha inndelinger etter kunnskapsgrad: om du er filminteressert elev i grunnskolen eller kulturskole, om du er ung filmskaper eller medieinteressert elev på videregående eller på folkehøgskoler eller om du er filmstudent i høyere utdanning på vei ut i bransjen, vil du finne innhold som passer for deg i programmet.

Filmverksteder

Vi arrangerer en rekke filmverksteder hvor du kan få mulighet til å lære masse nytt fra flinke kursholdere. Målet med verkstedene er å kunne tilby innblikk og mulighet til å prøve seg frem innen forskjellige fagfunksjoner i filmproduksjonen. Verkstedene skal også være et påfyll til hva du lærer på skole, filmkurs, i studier eller annet.

Verkstedene varierer i lengde; enkelte kan gjøres på en dag, mens andre går over flere dager. Det kan være egne kriterier for påmelding til enkelte verksteder, så sjekk ut det, og være tidlig ute for påmelding.

Møter med profesjonelle filmskapere

På festivalen vil du kunne møte profesjonelle filmskapere som deler sine erfaringer og viser frem det de holder på med. Mange av de mest uforglemmelige minnene fra festivalen kommer ofte fra møter med regissører, manusforfattere, fotografer eller andre filmskapere som viser frem det de har laget eller holder på med.

Linda Steinhoff holdt kurs på festivalen i 2019.
Kursholder Linda Steinhoff snakker om casting på Amandusfestivalen 2019.

Seminarer og debatter

Festivalen vil også tilby en rekke spennende foredrag, seminarer og debatter som gir faglig påfyll i forskjellig grad. Kanskje er det ikke filmskaping i seg selv som er din drøm, men har lyst til å lære mer om hvordan bransjen fungerer, hvordan du kan se og analysere film, kanskje vil du jobbe som filmanmelder?

Vi arrangerer også en rekke seminarer og debatter i anledning Amandus YTRING-prosjektet. Mer informasjon om det prosjektet annonseres senere.

Film, film og mer film …

Det viktigste å gjøre på en filmfestival er selvsagt å se masse spennende film, og Amandusfestivalen har flust å vise deg. Vi har et kjempeprogram av filmer laget av unge filmskapere og filmstudenter, fra Norge og hele Norden. I tillegg viser vi en rekke langfilmer som har en relevans til programmet eller har en aktualitet.

Amandus er en filmfest, og vi gleder oss til å feire de levende bildene på det store lerretet sammen med deg!

Hvordan kan jeg delta på festivalen?

Festivalpass og påmelding

For å kunne delta på programpostene må du ha et festivalpass. Passet koster 350 kroner, og gir tilgang til alle dagene. Salg av festivalpass åpner nærmere festivalen.

En del av programpostene har begrenset med plasser, og det er derfor lurt å melde deg på arrangementet på forhånd for å være sikret plass.

Hvordan melde seg på et arrangement?

  • Logg inn med en brukerkonto her på amandusfestivalen.no
  • Kjøp eller registrer et festivalpass. Brukeren din vil nå ha dette festivalpasset knyttet til sin konto.
  • Klikk deg inn på programposten fra programoversikten vår og meld deg på (så fremt arrangementet har påmelding og ledige plasser)
  • Alt er klart! Du er registrert, og kan delta på verkstedet, seminaret eller filmvisningen.

Merk at enkelte programposter har egne kriterier for påmelding, og at det kan være aldersgrense på noen av arrangementene.

Praktisk informasjon

Tid

Den 36. utgaven av Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival avholdes i Lillehammer fra 22. - 24. september. Programpostene begynner å gå fra omtrent kl. 10 om morgenen og det vil være aktiviteter helt til de sene nattetimer.

Sted

Mesteparten av aktivitetene vil foregå på Lillehammer kino, mens enkelte arrangementer ved Kulturhuset Banken (ca 5 minutter gange fra kinoen) og eventuelle andre lokaler i nærheten. Prisutdelingen foregår i Maihaugsalen ca 20 minutters gange fra sentrum.

Reise

Lillehammer har svært gode transportmuligheter. Vy kjører tog i retning Oslo Lufthavn, Oslo sentrum og Drammen hver time, og det går også flere togavganger til Trondheim om dagen. Oslo lufthavn er knappe to timer med tog fra Lillehammer.

Opphold

Lillehammer har en rekke overnattingsmuligheter i forskjellige prisklasser. Samtidig fylles overnattingsstedene raskt, så det kan være lurt å være tidlig ute med å bestille.

NB: deltakere som er nominert i en av hovedkategoriene får organisert opphold av festivalen.

Delta som gruppe på festivalen?

Mange skoleklasser og større grupper tar turen til Amandusfestivalen. For å gjøre prosessen med gruppebestillinger enklere har vi laget et eget påmeldingsskjema for grupper.

Husk at prosessen fortsatt krever behandling av oss, og at det kan være lurt å sende en bestilling tidlig sånn at alle i gruppen får meldt seg på alle programpostene de ønsker.

Registrering for grupper og festivalpass åpner snart.