EN

Informasjon til nominerte filmskapere på Amandus 2020

Her får du svar på flere spørsmål knyttet til endringen av Amandusfestivalen 2020.

Denne informasjonssiden vil oppdateres jevnlig med informasjon om hvordan Amandusfestivalen vil avvikles i en nettversjon i år.

Amandusfestivalen vil i år ikke arrangeres som et fysisk arrangement i Lillehammer med vi vil i stedet flytte store deler av programmet over på nett. Les nyhetsartikkelen vår om saken her.

Spørsmål og svar

Hvorfor blir det ikke festival i Lillehammer?

Alle arrangementer som samler større grupper med mennesker blir nå forbudt i en periode fremover for å minke smittefaren av korona-viruset. Vi vet per nå ikke hvor lenge forbudet vil vare.

Hvorfor blir ikke festivalen utsatt?

Akkurat nå er situasjonen såpass uavklart at det vil være vanskelig å si noe om når en eventuell utsatt festival kan finne sted. I tillegg er festivalen bygd opp på en sånn måte at det vil svært komplisert å flytte den til for eksempel høsten.

Vi håper likevel å kunne gjennomføre enkelte visninger av nominerte filmer på kino på forskjellige steder i landet når situasjonen tillater det.

Hva betyr det at dere lager en nettfestival?

En nettfestival vil være en festival du kan følge fra sofaen hjemme i stua. Det hele vil fungere som en slags TV-sending, hvor du kan få med deg flere av programpostene som egentlig skulle være i Lillehammer, og du vil kunne få se mange av de nominerte filmene.

Vi kommer med mer informasjon om programmet og innholdet om ikke så lenge.

Blir filmen min publisert på nettet?

Ja, men kun med din tillatelse. Vi publiserer ikke filmer som ikke gir sin tillatelse til det.

For å gi oss tillatelse, ber vi deg som er nominert med film om å fylle ut dette skjemaet så snart du kan.

Vil det fortsatt være en konkurranse?

Ja, vi kommer til å gjennomføre selve filmkonkurransen. Det vil fortsatt være en jury som ser gjennom filmer og som vil dele ut prisene. En prisutdeling vil være en av programpostene på den nettbaserte festivalen vår.

Det er kun filmer som vises på nettet som har anledning til å konkurrere om publikumsprisen.

Gjelder dette også for filmer i Runner-ups og Et særskilt blikk

I første omgang er det kun de nominerte filmene vi prioriterer å ta med over på nettfestivalen. Om vi også kan inkludere filmene i Runner-ups og Et særskilt blikk vil avhenge av hvor mye kapasitet vi greier å få i løpet av tiden frem mot april. Eventuell informasjon om dette vil komme snart.

Får jeg refundert billetter jeg har bestilt til Amandusfestivalen?

Ja, men kun hvis disse kravene oppfylles:

Kvitteringer kan sendes til post@amandusfestivalen.no med nødvendig bankinformasjon.

Har du flere spørsmål, er det bare å ta kontakt med oss her.