EN
INPUT / Artikkel

Animasjonskurs i Fredrikstad

Helga 26.-27. oktober arrangerte vi vår årlige samarbeidsworkshop under Fredrikstad Animation Festival. Kurset fant sted på E6 Østfold Medieverksted, og er ment å være et sjenerøst tilbud for et heldig utvalg deltakere mellom 16 og 20 år.

Kursholder var stop motion-animatør og regissør Eirik Grønmo Bjørnsen, som blant annet har jobbet på langfilmer som Solan & Ludvig-filmene og Hakkebakkeskogen. Han har også jobbet som animatør på Menneskets Opprinnelse (Pjotr Sapegin, 2019) som ble vist under åpningsseremonien til Fredrikstad Animation Festival, og som i tillegg gikk av med den gjeve publikumsprisen.

Eirik demonstrerer menneskegangen, som er viktig å kunne når man skal animere!

Amandusfestivalens samarbeid med Fredrikstad Animation Festival har vart i åtte år, og fortsetter å være en suksess for samtlige involverte. Årets workshop beveget seg over to dager, og kursdeltakerne ble gitt stor kreativ frihet til hva de ønsket å oppnå med kurset. Alle ble satt sammen i par, og fikk blant annet eksperimentere med leire og cut out animasjon.

Deltakere under årets animasjonsverksted.
Deltakere under årets animasjonsverksted.

Det ble også tilrettelagt for et sosialt opplegg på lørdagskvelden, som deltakerne kunne velge å være med på. Etter verksted dro hele gjengen ut på en felles middag, og det ble åpnet opp for frivillig deltakelse på ulike arrangementer tilknyttet festivalprogrammet. Kvelden ble avsluttet med festivalens underholdende prisutdeling.

Regissør Pjotr Sapegin tildeles publikumsprisen for Menneskets Opprinnelse.

Under årets Fredrikstad Animation Festival fulgte også andre høydepunkter, blant annet samtale med hovedgjest Dan Harmon – mannen bak de suksessfulle komedieseriene Community og Rick and Morty. Samtalen fant sted på litteraturhuset, og ble innrammet av fellesvisninger av Rick and Morty-episodene “Lawnmower Dog” og “Total Rickall”.

Samtale med Rick and Morty-medskaper Dan Harmon.

Hvert år hedrer også festivalen en av pionérene innen nordisk-baltisk animasjon med den prestisjetunge Lifetime Achievement-prisen. Denne gang var det Anna Tystad Aronsen som mottok prisen for sin livslange innsats for nordisk animasjonsfilm under åpningsseremonien.

Animatør Anna Tystad Aronsen mottar pris for sin livslange innsats.