EN
INPUT / Artikkel

Åpningsseremoni med visning av den islandske filmen “Hjartastein”

Åpningsseremonien til Amandus internasjonale studentfilmfestival var tettpakket med god stemning, liv og røre. Etter en aldri så liten teaser av alle filmene som skal vises på festivalen, både korte og lange, fikk vi noen åpningsord av produsent Eivind Nordegen, kreativ leder Øystein Egge og styreleder Jens Uwe Korten.

Det ble også verdenspremiere på to dokumentarfilmer satt sammen av dokumentarverkstedet som ble holdt helgen i forveien. Her hadde de seks påmeldte laget en kort-film med tilfeldige folk på gaten om dagdrømming, og en annen omhandlet Lillehammers rånermiljø. Disse ble godt mottatt av publikum og viste både hvor kreativ og innholdsrik en dokumentar på lavt budsjett kan være.

Åpningsseremonien ble avsluttet med en visning av filmen Hjertestein (Org. tittel Hjartasteinn). Den Islandske regissøren Gudmundur Arnar Gudmundssons debutfilm fikk svært god mottakelse av salen, med latter, tårer og applaus.

Dette var rett og slett en strålende åpning for Amandusfestivalen som satt både tone og standard for hva vi har i vente denne kommende uka.