Amandus Blikkfang
Høst 2022
Amandusfestivalen 2023
29. - 1. apr 2023
INPUT / Artikkel

Digital audiens med Kronprinsessen

Representanter fra Amandusfestivalen var kalt inn til kongelig audiens med festivalens høye beskytter, Kronprinsesse Mette-Marit.

Mandag 17. januar var vi invitert til audiens med vår høye beskytter. På grunn av de gjeldende restriksjonene måtte naturlig nok audiensen foregå digitalt, så festivalsjef og programsjef og styreleder tok finstasen på (i alle fall over kamera-høyde), og gjorde seg klare til å møte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit.

Det har blitt mangt et Teams-møte gjennom de siste to årene, men det er sjelden at møtene har en såpass høytidelig karakter.

Foto: Liv Anette Luane, Det kongelig hoff

I møtet snakket vi om hvordan det har vært å arrangere festival gjennom disse årene med pandemi, hvordan det har vært å måtte tilpasse seg til nye formater, hva vi har lært og hva vi tar med oss videre, og Kronprinsessen utviste stor nysgjerrighet for arbeidet som gjøres for å sørge for at barn og unge får uttrykke seg kunstnerisk gjennom levende bilder.

Med på møtet var festivalsjef Stine Marie Solem, programsjef Eivind M. Nordengen og styreleder Jens Uwe Korten.

Ordningen med kongelig beskytterskap er til for at medlemmene i kongefamilien setter ekstra søkelys på aktører som oppfyller forskjellige viktige samfunnsoppdrag. Amandusfestivalen er en av tre filmfestivaler i Norge som har kongelig beskytterskap (de to andre er Den norske filmfestivalen i Haugesund, under beskyttelse av Kronprins Haakon, og Barnefilmfestivalen i Kristiansand som også er beskyttet av kronprinsessen).

Kronprinsessen har ved to anledninger besøkt Amandusfestivalen i Lillehammer, senest ved 30 års-jubileet i 2017, og vi håper på at pandemien demper seg såpass at det ikke blir alt for lenge til neste gang.