EN
INPUT / Artikkel

Foredrag: Idéutvikling – hvordan ideer videreutvikles til et prosjekt

Årets første foredrag på Amandus ble holdt av regissør Alexander Turpin. Han ble ferdig utdannet fra Den Norske Filmskolen for to år siden, og fikk sin eksamensfilm, Generation Mars, nominert til Student Academy Awards. Foredraget handlet om idéutvikling, med fokus på produktivitet, og Turpin brukte sine egne filmer for å visualisere viktige aspekter ved dette.

Alexander Turpin

Alexander Turpin

Optimalisere den kunstneriske verdien

Hans første tips var at man bør forenkle idéene sine så mye som mulig, for å lettere kunne optimalisere den kunstneriske verdien. Dette kan gjøres ved for eksempel å slå sammen karakterer, eller ved å holde seg på kun en innspillingsplass. Dette er tips helt vesentlige for å kunne realisere en lav-budsjett idé.

Drømmefilmen tar tid

Hans andre tips var å være tålmodig. Man bør legge grunnlaget for ens drømmefilm ved å først lage mange, mindre ambisiøse filmer innenfor den samme stilen. Selv var han fascinert av reality-kulturen, og lagde to filmer innenfor denne tematikken, før eksamensfilmen ble til. Alle filmene viste han på storskjerm, noe som bidro til økt forståelse og begeistring. Filmene var av høy kunstnerisk kvalitet, og representerte de ulike stadiene filmskapere må igjennom.

Amandus takker Alexander Turpin for hans innsiktsfulle foredrag, og tror mange ble inspirert av hans historie.