EN
INPUT / Nyhetsartikkel

Internasjonal kortfilmkonkurranse med komponisten av The Revenant

Vil du lage eksperimentell og stemningsskapende film, så kan denne kortfilmkonkurransen være noe for deg! Filmmusikkomponist Ryuichi Sakamoto og regissør Apichatpong Weerasethakul inviterer til en internasjonal kortfilmkonkurranse i anledning lanseringen av førstnevntes nyeste album, med svært spennende premier.

Ryuichi Sakamoto, filmmusikkomponisten til den storslåtte Oscar-vinneren The Revenant (regissert av Alejandro González Iñárritu, 2015), arrangerer en internasjonal kortfilmkonkurranse i anledning promoteringen av hans neste album, async. Albumet beskrives som “lydsporet til en imaginær Andrei Tarkvosky-film”, så vi kan nok vente oss stemningsfulle og eksperimentelle toner (lytt til hele albumet nedenfor). Konkurransen går ut på å lage en kortfilm som bruker musikk fra albumet.

Konkurransen er tredelt, der det kåres tre vinnere. Sakamoto fungerer som dommer i den ene konkurransen, der bidragene vil bli vurdert etter originalitet, kreativitet, samspillet mellom musikk og bilder, og filmens generelle appell.

Med seg i konkurransen har Sakamoto også fått med seg den thailandske mesterregissøren Apichatpong Weerasethakul, som kanskje er mest kjent for å ha laget gullpalmevinneren Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010). Han deler ut en egen pris, og her vil vinneren blant annet kunne få Weerasethakul som veileder på sitt neste prosjekt!

Begge disse konkurransene inneholder også en pengepremie, i tillegg til at filmene blir med på bluray-versjonen av albumet og vil aktivt brukes som en del av markedsføringen av albumet.

I tillegg vil det også være en publikumsvinner, som kåres basert på antall visninger på Vimeo og antall likerklikk på Facebook.

Filmene skal ha en makslengde på 10 minutter, og være laget utelukkende for denne konkurransen. Påmeldingsfristen er 30. september.

Les mer om konkurransen og reglene for å delta på Sakamotos nettside.

Du kan finne albumet async på Spotfiy. Lytt og la deg inspirere!

Konkurransen er åpen for alle, så her er det bare å kaste seg rundt om dette høres spennende ut!