EN
INPUT / Nyhetsartikkel

Karin Julsrud blir ny dekan på Den norske filmskolen

I dag kunne Høgskolen i Lillehammer og Den norske filmskolen annonsere at Norges høyste utdanning innen filmproduksjon har fått en ny dekan: Karin Julsrud. Julsrud har lang erfaring som produsent i bransjen, og har blant annet produsert filmer som Reprise, Kongen av Bastøy og Grand Hotel.

Dekanen er filmskolens leder, og har stor påvirkning på hvordan utdanningsløpet går. Skolen har vært på utkikk etter en dekan med stor kunnskap om og erfaring fra bransjen. Fra 1. april 2017 tar produsent Karin Julsrud offisielt over rollen som leder av Norges høyste utdanning i filmproduksjon.

Julsrud har lang erfaring som produsent, og har blant annet stått bak filmer som Reprise (Trier, 2006), Kongen av Bastøy (Holst, 2010), Fjellet (Giæver, 2011) og nyligst Grand Hotel (Frölich, 2016). Hun har også regissert krimfilmen 1732 Høtten fra 1998, og var programleder i det populære TV-programmet Halvsju fra 1979-81.

Julsrud overtar etter Thomas Stenderup, som har vært dekan i to perioder (hver periode er på fire år). Filmskolen kan vise til svært sterke resultater i løpet av disse periodene, med blant annet opprettelsen av en mastergradsutdanning og nå i høst har filmskolen fått status som “senter for fremragende utdanning”.

HiL skriver på sine hjemmesider at “Mediebildet er i endring, og audiovisuelle fortellinger er tilgjengelig på stadig flere plattformer. Skillet mellom film og TV blir mindre. Endringene medfører sterk konkurranse. Karin Julsrud kommer rett fra bransjen og har levd med disse endringene. Nær bransjetilknytning og konkrete erfaringer med å lede stor prosjekter gjør henne spesielt interessant for Den norske filmskolen i den kommende perioden.”

Vi gratulerer Julsrud med stillingen.

Husk også at Filmskolen har nytt opptak i 2017, og søknadsfristen er 9. januar. Gå til skolens nettsider for å finne ut mer.

Eksamensfilmene fra 2016 kan du se på NRK Nett-TV.