Amandus Blikkfang
Høst 2022
Amandusfestivalen 2023
29. - 1. apr 2023
INPUT / Artikkel

Veien til KORT film

Når skoledørene stenges før sommeren står et lite knippe med entusiastiske filmmentorer klare for å ta imot unge filmskapere mellom 13 og 16 år, til et ukes filmkurs i Drammen. Og allerede nå kan du melde deg på!

Det er filmregissør og mangeårige filmlærer Bjørn Erik Pihlmann Sørensen som er primus motor bak dette skreddersydde introduksjonskurset i film, fra idé til ferdig film. Kurset dekker prinsippene for regirollen i samspill med foto, klipp og lyd. Gjennom fem dager vil hver deltaker utvikle sin egen idé, bearbeide og skrive et manuskript. Tre av prosjektene vil deretter plukkes ut for produksjon. Ved vekselvis å rullere på rollene foran og bak kamera vil alle kursdeltakerne få innblikk i de ulike fagfunksjonene gjennom produksjonen og frem til ferdig klipp.

Meld deg på her: Påmeldingsskjema
Og hold deg oppdatert via Facebookeventet vårt

Mange gode krefter
Filmlæreren har lenge ruget på idéen om å gi en smakebit av filmfaget til de som ennå ikke kan søke seg til folkehøgskole eller annen filmutdanning. Danvik Folkehøgskole har i mange år gitt unge filmtalenter en karriere start inn mot bransjen og kicket på idéen om å bidra. Om sommeren står flotte fasilitetene med filmutstyr og lokaliteter ubrukt, og nå kan vi få boltre oss i alt dette bedyrer Bjørn Erik. For å sikre kvalitet i alle ledd har han også fått med seg manusforfatter og kollega Peder Fuglerud, som skal hjelpe kursdeltakerne gjennom manusprosessen.

Filmproduksjon handler ikke bare om teknikk, men vel så mye om mestring, forståelse for, og samhandling med andre. Med på laget er Drammen Sanitetsforening. Deres brede kompetanse på ungdomsarbeid spesielt innenfor gruppedynamikk hvor vennskap og respekt for hverandre står i fokus, skal hjelpe kursdeltakerne gjennom uken med god veiledning også utenfor filmfaget.

Åpent for alle
Sammen med Amandusfestivalen håper kurslederen at vi når ut til de som kanskje har en ekstra stor drøm om å utvikle sitt filmtalent, eller om du bare er veldig nysgjerrig, men enda ikke helt funnet ut hvor du skal gå. Da er muligheten her nå. Kurset skal avvikles fra 21. – 25. juni. Det er begrenset med plasser, så vær tidlig ute med å melde din interesse. Det er gratis å delta.

Foruten samarbeidspartene Amandusfestivalen, Drammen Sanitetsforening og Danvik Folkehøgskole, så er kurset støttet med midler fra Viken Filmsenter.

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen (t.v.) og Peder Fuglerud (t.h.)

Dyktige mentorer

Peder Fuglerud er kjent som manusforfatter for blant annet spillefilmen Switch (2007), Armors Baller (2010) og Fritt Vilt 3 (2010). I tillegg har han arbeidet med flere TV-serier.

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen har jobbet med både TV formater og film. Hans kortfilmer har vært vist på mange internasjonale filmfestivaler. Bjørn Erik har en master of fine art i filmregi fra prestisjetunge National Film & Television School i England.