Amandusfestivalen #36
29. mar - 1. apr 2023

Filmpåmelding Amandus OPEN

Filmkonkurransen for uetablerte filmskapere under 26 år.

Konkurransen er åpen for filmdeltakere fra Norden og er beregnet på filmskapere under 26 år (opp til og med 25), og har en makslengde på 20 minutter. Konkurransen er altså åpen for alle filmer produsert innen disse kriteriene, og trenger ikke være tilknyttet noen utdanning.

Konkurransen er ment for bidrag som ikke faller inn under noen av de andre konkurransene. Norske filmskapere under 20 år melder på filmer til Amandus JUNIOR og Amandus UNG, mens studentfilmer sendes inn til Amandus STUDENT.

Filmer fra hele Norden

Amandus OPEN vil i år være begrenset til Norden. Det vil si at den må kommer fra enten Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island eller tilhørende regioner (som Færøyene og Åland).

For de under 26

Konkurransen har en øvre aldersgrense på 26 år. En overveldende majoritet av innehavere av produksjonens nøkkelposisjoner skal ikke ha fylt 26 år når filmen var ferdig.

Uetablerte filmskapere

Konkurransen skal fremme filmer av uetablerte filmskapere. Det er selvsagt vanskelig å sette helt klare kriterier for hva som regnes som uetablert eller ikke, men filmer som helt klart er laget av profesjonelle produsenter vil kunne diskvalifiseres. Poenget med konkurransen er å fremme unge filmskapere som lager film og som ikke har så mange andre arenaer til å få vist frem filmen sin enda.

Maks 20 minutter

Filmene som sendes inn skal ha en makslengde på 20 minutter.

Bruk av musikk i film

Når du leverer film må alle rettigheter for bruk av opphavsbeskyttet materiale være i orden. Bruker du et musikkspor i filmen som du selv ikke eier, må du ha fått dette klarert med artisten eller produsenten. NCB er det nordiske selskapet som administrerer rettigheter til bruk av musikk. Se deres nettside for mer informasjon og søknadsskjema for bruk av lisensiert musikk. Har du fått tillatelse, kan du gjerne nevne det i kommentarfeltet. Vi oppfordrer til bruk av egenprodusert musikk eller musikk som er tilrettelagt for viderebruk.

Hva trenger du til påmeldingen?

Før du går videre til skjemaet, kan det være lurt å ha denne informasjonen klar:

Send inn film her!

Fristen for 2020 har gått ut.